Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 4 martie 2022. Ce sfânt este sărbătorit în această zi

Calendar ortodox 4 martie 2022. Ce sfânt este sărbătorit în această zi

Calendar ortodox 4 martie 2022. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 4 martie, în fiecare an, este sărbătorit Sfântul Gherasim de la Iordan.

Calendar ortodox 4 martie 2022. Ce sfânt este sărbătorit în această zi

Sfântul Gherasim de la Iordan s-a născut într-o familie de credincioși din Asia Mică și de mic a avut o preocupare deosebită pentru cunoaștere.

În vremea împăratului Marcian (450-457) a mers în Palestina, unde a întemeiat o mănăstire pe malul râului Iordan, după mulți ani în care a trăit în singurătate și și-a dedicat viața Domnului. Cei ce i s-au alăturat se rugau în chiliile lor cinci zile din săptămână, iar sâmbăta şi duminica participau la sfintele slujbe şi se împărtăşeau cu Sfintele Taine. Se spune că avea graiul vorbirii, iar cuvintele lui reușeau să-i aducă pe toți pe calea cea dreaptă. Mai mult, se crede chiar că fiarele sălbatice se linișteau atunci când li se adresau, motiv pentru care avea un leu care-i stătea alături. Când Sfântul a murit, leul și-a dat și el ultima suflare.

Calendar ortodox 4 martie 2022. Rugăciunea care se spune în vreme de război

„Dulce Isuse al meu, îndepărtează războaiele care distrug omenirea.

Protejează-i de suferință pe cei nevinovați.

Ocrotește sufletele care încearcă să aducă adevărata pace.

Deschide inimile celor afectați de durerea războiului.

Protejează-i pe cei tineri și vulnerabili.

Salvează toate sufletele ale căror vieți sunt distruse de război.

Întărește-ne, Isuse drag, pe noi toți cei care ne rugăm pentru sufletele copiilor lui Dumnezeu și dă-ne harul de a rezista suferinței de care poate vom avea parte în timpul conflictelor.

Te implorăm să oprești răspândirea războiului și să aduci sufletele în Refugiul Sfânt al Inimii Tale.

Amin!”

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce in toata vremea si in tot ceasul Esti inchinat si marit, auzi-ne si ne asculta rugaciunea noastra a pacatosilor, in acest ceas de grea cumpana. Ocroteste cu sfintii Tai si pe noi, intrarmeaza-ne cu puterea crucii Tale, ca oarecand pe ostirea Sfantului si marelui imparat Constantin, impotriva lui Maxentie si a lui Licinie, spre a invinge pe toti vrajmasii tarii noastre, care incearca a ne incalca drepturile si pamantul stramosesc. Ajuta-ne cu puterea Crucii Tale a pune pe fuga pe toti potrivnicii nostri, ca totdeauna sa-L laudam si bine sa cuvantam Preasfant Numele Tau: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.
Degrab ne intampina pe noi, Hristoase Dumnezeul nostru, pana ce nu ne robim, cand vrajmasii Te hulesc pe Tine si ne ingrozesc pe noi. Pierde cu Crucea Ta pe cei ce se lupta cu noi, ca sa cunoasca ei cat poate credinta pravoslavnicilor. Pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, Unule iubitorule de oameni.
Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: