Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 5 februarie 2022. Rugăciune către Sfânta Muceniţă Agata, ocrotitoarea femeilor care suferă de cancer la sân

Calendar ortodox 5 februarie 2022. Rugăciune către Sfânta Muceniţă Agata, ocrotitoarea femeilor care suferă de cancer la sân

Sursa: Doxologia.ro

Calendar ortodox 5 februarie 2022. Este prăznuită Sfânta Muceniţă Agata, cea cunoscută drept ocrotitoarea celor ce suferă de cancer la sân. În această sfântă zi se va rosti una dintre cele mai puternici rugăciunile pe care este bine să o știe toate femeile.

În cea de-a cincea zi a lunii februarie, este prăznuită Sfânta Muceniță Agata, recunoscută ca fiind cea care le apără pe femeile care suferă de boala cancerului de sân. Așa că în această zi se va rosti rugăciunea vindecătoare, apărătoare și făcătoare de minuni pentru acestea și nu numai.

Calendar ortodox 5 februarie 2022. Rugăciune către Sfânta Muceniţă Agata, ocrotitoarea femeilor care suferă de cancer la sân

Sfânta Muceniță Agata s-a născut în cetatea Panormos din Sicilia, într-o familie foarte bogată. Tânăra de o frumuseţe aparte a fost cerută în căsătorie de dregătorul Cvintian. Însă a fost nevoită să-l refuze pentru că deja alesese să trăiască pentru Hristos, potrivit Crestinortodox.ro

Agata a ajuns încredințată unei femei necredincioase, pe nume Afrodisia, care a încercat cu orice preț să o facă pe tânără să se lepede de Hristos.

Dar Agata refuză categoric acest lucru, așa că a fost trecută prin chinuri groaznice. Una dintre suferințele îndurate a fost tăierea sânilor cu cleștele de fier.

Luând chipul unui simplu bătrân, Sfântul Apostol Petru s-a dus la Agata şi i-a spus că vrea s-o vindece, având mâinile pline de doctorii. Dar tânăra îi mărturisește Sfântului Petru că e fecioară, așadar nu se va dezgoli în faţa lui. A preferat să rabde durerea în schimb.

Atunci Sfântul Petru îi destăinuie că e trimis de Dumnezeu, deci o poate tămădui fără a o atinge. La scurt timp, Sfântul dispare, iar tânăra observă că rănile erau toate vindecate.

Sfânta Agață a trecut la cele veșnice fiind întemnițată. Și odată cu vindecarea ei miraculoasă, a fost considerată ocrotitoarea femeilor care suferă de cancer la sân.

Calendar ortodox 5 februarie 2022. Rugăciune către Sfânta Muceniţă Agata

Iată cum sună scurta rugăciune făcătoare de minuni care îi este închinată Sfintei Mucenițe Agata.

Cuvintele vindecătoare trebuie rostite cu credință și speranță în suflet de către cele greu încercate de boală sau de oricine are în gând pe cineva care are nevoie de ocrotirea Sfintei Mucențe Agata.

Agata cea cu nume mare, mireasă a lui Hristos nestricată, frumuseţe dumnezeiască pusă de o parte şi muceniţă împodobită, fă pomenire de cei ce te cinstesc cu credinţă, fecioară înfrumuseţată, ca să afle dezlegare de păcate cei ce săvârşesc cu bucurie sfântă pomenirea ta.

Ajută-mi, muceniţă, purtătoare de biruinţă, curată, ca Hristos, Judecătorul tuturor să-mi fie milostiv, cu rugăciunile tale, rogu-mă, prea cinstită. Şi nu înceta rugând pururea pe Cel milostiv să curăţească mulţimea greşalelor mele, ceea ce eşti podoaba mucenicilor. Amin

Calendar ortodox 5 februarie 2022. Troparul Sfintei Muceniţe Agata

Glasul al 4-lea

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Agata, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Calendar ortodox 5 februarie 2022. Condacul Sfintei Muceniţe Agata

Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

Să se împodobească astăzi Biserica cu porfiră slăvită înmuiată în curatul sânge al Muceniţei Agata, strigând: bucură-te, lauda Cataniei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: