Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 5 iulie 2020. Sfântul care și-a găsit puterea de a crede în Dumnezeu, după ce a rămas orfan

Calendar ortodox 5 iulie 2020. Sfântul care și-a găsit puterea de a crede în Dumnezeu, după ce a rămas orfan

Calendar ortodox 5 iulie 2020. La această dată se face pomenirea lui Atanasie Athonitul. Tot pe 5 iulie creștinii sărbătoresc și pe Sfântul Cuvios Lampadie; Sfântul Mucenic Vasile şi cei împreună cu dânsul, 70 de mucenici; Sfântul Mucenic Ciprian.

Viața Sfântului Cuvios Atanasie Athonitul, sărbătorit de creștini pe 5 iulie

Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul a avut o viață destul de grea, pentru că a rămas orfan din fragedă pruncie. Tatăl lui s-a stins chiar înainte să se nască, iar mama lui a trecut la cele veșnice după ce el a fost botezat.

Sfântul a fost adoptat de o călugăriță și i-a învățat obiceiurile acesteia. Așa că de mic a început să postească și să se roage. De la călugărița a învățat toate despre Domnul. Apoi, când aceasta a murit, el a rămas orfan pentru a doua oară.

A fost iarăși adoptat, iat familia în care ajunsese era una bogată, dar sfântul alegea de fiecare dată să mânânce o dată la trei zile.
El a murit în timpul contrucției unei biserici.

Troparul Sfântului Cuvios Atanasie Athonitul

Glasul al 3-lea

De viaţa ta cea în trup s-au minunat cetele îngereşti, cum, cu trupul, la luptele cele nevăzute ai ieşit, pururea mărite şi ai rănit cetele demonice. Pentru care, Sfinte Atanasie, Hristos ţi-a răsplătit cu bogate daruri. Drept aceea, părinte, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să se mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Cuvios Atanasie Athonitul
Glasul al 3-lea

Apărătoare Doamnă, pentru biruinţa, mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!

Ca spre un văzător al fiinţelor fără de trup şi ca spre un tâlcuitor cu adevărat, strigă către tine turma ta, de Dumnezeu grăitorule: nu înceta a te ruga pentru robii tăi, ca să fie izbăviţi de ispite şi de primejdii cei ce îţi cântă: bucură-te, Părinte Atanasie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: