Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 5 mai 2020. Mare sărbătoare pentru credincioși

Calendar ortodox 5 mai 2020. Mare sărbătoare pentru credincioși

Sfanta Cuvioasa Irina

Calendar ortodox 5 mai 2020. Toți credincioșii o sărbătoresc în această zi pe Sfânta Muceniță Irina. Tot în această zi sunt sărbătoriți Sfântul Mucenic Gaian, Sfântul Mucenic Neofit, Sfântul Mucenic Gaie și Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou.

Sfânta Muceniță Irina

Pe 5 mai este pomenită Sfânta Irina. Ea s-a născut în cetatea Maghedon, iar la naștere părinții acesteia i-au dat numele Penelopi. La numai șase ani, Penelopi avea o frumusețe aparte, iar tatăl ei a închis-o împreună cu treisprezese fecioare și cu idoli de aur ce întruchipau zeități păgâne ca să aibă grijă de ea.

Aceasta a fost încredințată până la măritiș, bâtrânei numită Caria, iar pe bătrânul cinstit, Apelian l-a însărcinat să o învețe tot ce trebuie să știe despre lume.

Aceasta a stat închisă șase ani și trei luni, până când un porumbel, un vultur și un corb i-au adus fetei diferite lucruri. Bătrânul Apelian i-a spus că porumbelul este blândețea, iar vulturul înseamnă biruință, iar corbul înseamnă diavolul.

După ce a aflat că fata a fost convertită, tatăl ei a aruncat-o între niște cai, sălbatici, iar aceștia în loc să-i facă rău, l-au ucis pe împărat.

Următorul împărat a aruncat-o pe fată într-o groapă cu șerpi veninoși, iar după zece zile acestea au fost găsite moarte de foame.

Hristos a înviat-o

Crezând că este vrăjitoare, împăratul a poruncit să fie tăiată cu fierăstrăul dar acesta s-a rupt, iar cel care îl mănuia a murit.

După toate aceste ordine, fata a fost pusă pe jug, dar pământul s-a cutremurat. Irina vindeca oameni, iar 50 de mii de oameni s-au convertit la creștinism. După ce Irina s-a dus la împărat pentru a-l mustra pentru strâmbătatea credinței lui, aceasta a poruncit să fie aruncată în foc, dar în zadar.

Sfânta Irina a fost înjunghiată cu o sabie și îngropată, dar Hristos a îngropat-o și a intrat în cetatea unde a stat timp de 70 de zile și i-a învățat pe toți despre Iisus Hristos.
Sfânta s-a întins într-un mormânt pe care însuşi Apelie a pus o piatră mare, iar după patru zile când au mers la mormânt acesta era gol.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: