Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 6 august 2022. Sărbătoare importantă, marcată cu cruce roșie. Este dezlegare la pește

Calendar ortodox 6 august 2022. Sărbătoare importantă, marcată cu cruce roșie. Este dezlegare la pește

GALERIE FOTO (2)

Calendar ortodox 6 august 2022. Sărbătoare importantă, marcată cu cruce roșie sâmbătă. Este dezlegare la pește.

Calendar ortodox 6 august 2022. Schimbarea la față

Schimbarea la față este știută în popor și drept “Probojenia”. Potrivit Scripturii, această denumire este încă din momentul în care Mântuitorul l-a luat pe Petru, Iacov și pe Ioan, pe muntele Taborului, acolo unde „S-a schimbat la față înaintea lor și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Și iată, Moise și Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El și, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: “Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voiești, voi face aici trei colibe: Ție una, și lui Moise una, și lui Ilie una”.

Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, și iată glas din nor zicând: „Acesta este Fiul Meu cel iubit; pe Acesta ascultați-L”. Și, auzind, ucenicii au căzut cu fața la pământ și s-au spăimântat foarte”.

Este o minune, care a avut loc înainte de patimile Mântuitorului, mai exact în anul 33, de la nașterea Sa. Aceste patimi au avut scop drept întărirea credinței apostolilor, iar atunci când aceștia le vor vedea, atât patimile, moartea, cât și îngroparea Mântuitorului, să nu se sperie. Prin Schimbarea la Față s-a descoperit faptul că Hristos a fost cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, chiar Sfinții Părinți au afirmat faptul că: „Hristos Se schimbă la Față, nu luând ceea ce nu era, nici preschimbându-Se în ce nu era, ci arătând ucenicilor ceea ce era, deschizându-le lor ochii și făcându-i din orbi, văzători”. Biserica oferă și dezlegare la pește, pe data de 6 august când are loc Schimbarea la față.

Calendar 6 august 2022. Rugăciune în această zi sfântă

„Doamne Iisuse Hristoase mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare.  Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai  arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

La ceas  de mare sărbătoare te  rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău,  trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca  mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul  luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit  de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că  viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință  (numește dorința).  Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin.”

Sursă – creștinortodox.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: