Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 6 mai 2020. Astăzi este pomenit Sfântul și Dreptul Iov

Calendar ortodox 6 mai 2020. Astăzi este pomenit Sfântul și Dreptul Iov

Sfantul si Dreptul Iov

Calendar ortodox 6 mai 2020. Credincioșii îl pomenesc miercuri, 6 mai pe sfântul și Dreptul Iov, cel care a ținut toate căile dreptății. Tot miercuri sunt pomeniți Sfinții Cuvioși Mamant, Pahomie și Ilarion, Sfântul Mucenic Dimitrion, Sfinții Mucenici Danax, Mesir și Terinos, Sfântul Mucenic Donat și Sfântul Mucenic Varvar.

Sfântul și Dreptul Iov

Sfântul Iov era fiul lui lui Avraam, care avea pământ în Hus, Arabia. Acesta era cel mai bogat om din Arabia și avea teamă de Dumnezeu.

Potrivit Creștin ortodox, Iov acea șapte mii de oi, trei mii de cămile, o mie de boi și cinci sute de măgari. Pe lângă bogăția animalelor, Avraam avea 10 copii, 7 fete și trei băieți, toți acestia având încredere în Dumnezeu.

La vârsta de 70 de ani, necuratul a intrat în viața acestuia și într-o zi, Sfântul Iov a rămas fără avere și toți copiii i-au murit într-un incediu. Biblia spune că majoritatea persoanelor care îl cunoșteau spuneaun că este o pedeapsă venită din partea lui Dumnezeu pentru toate greșelile făcute.

Dar cu toate acestea, Iov nu îl învinovățește pe Dumnezeu și continuă să aibă încredere în el. Povestea lui Iov arată întregii lumi că răbdarea și credința nu sunt niciodată lipsite de sens, iar iubirea înseamnă mai mult decât bogăția.

Condacul Sfântului și Dreptului Iov

Ca niște pârgă a firii, ţie, săditorul făpturii, lumea Îţi aduce, Doamne, pe purtătorii de Dumnezeu mucenici; pentru ale căror rugăciuni, în pace adâncă, Biserica Ta, pentru Născătoarea de Dumnezeu, păzește-o, mult-Milostive.

Ca un adevărat şi drept, de Dumnezeu cinstitor şi fără prihană, şi sfinţit arătându-te preamărite, sluga lui Dumnezeu cea adevărată, ai luminat lumea cu răbdarea ta, prearăbdătorule şi preaviteazule; pentru aceasta toţi, de Dumnezeu înţelepţite Iov, lăudăm pomenirea ta.

Troparul Sfântului şi Dreptului Iov

Bogăţia virtuţilor lui Iov văzând-o vrăjmaşul drepţilor, a uneltit a o fura, şi rupând turnul trupului, vistieria duhului nu o a furat; căci a aflat întrarmat sufletul celui fără prihană, iar pe mine şi golindu-mă m-a robit. Deci mai înainte de sfârşit întâmpinându-mă, izbăveşte-mă de cel viclean, Mântuitorule, şi mă mântuieşte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: