Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciune grabnic ajutătoare de Sfântul Gheorghe. Cum să te rogi pentru casă și familie

Rugăciune grabnic ajutătoare de Sfântul Gheorghe. Cum să te rogi pentru casă și familie

Rugaciune Sfantul Gheorghe

Sfântul Gheorghe este o sărbătoare importantă pentru creștini. Acesta este unul dintre cei mai îndrăgiți sfinți, fiind ocrotitorul Moldovei numeroase biserici îl pomenesc. Anul acesta, Sfântul Gheorghe este pomenit îl Săptămân Luminată.

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai sărbătoriți sfinți

Sfântul Gheorghe este pomenit ca fiind protectorul animalelor, iar numeroase biserici din România poartă hramul lui.

În Evul Mediu, Sfântul Gheorghe a devenit protectorul tuturor cavalerilor și al cruciaților, iar împăratul Constantin a ridicat o biserică în cinstea lui, la Constantinopol. Sărbătoarea Sfântul Gheorghe era celebrată înainte cu câțiva ani timp de trei zile.

În poveștile populare, Sfântul Gheorghe este străjer al timpului, îi sunt încredințate cheile vremii și se închide anotimpul cald după ce-a poruncit el.

Rugăciunea la Sfântul Gheorghe

„Sfinte Mare Mucenice, ai viețuit după vrednicia numelui tău. Ai luat pe umerii tăi Crucea lui Hristos și ai lucrat pământul cel înțelenit de înșelarea diavolească. Ai stat în slavă înaintea scaunului Celui Ce le stăpânește pe toate. Fă-te acum mijlocitor al nevoilor noastre! Îngrădește-ne pe noi, nevrednicii, cu rugăciunile tale. Fii izbăvitor al celor robiți de păcate, ocrotitor al săracilor, doctor al bolnavilor. Fii îndrumător al celor rătăciți în întunericul acestei lumi. Izbăvește-ne, ca un milostiv, din toată nevoia. Și alungă tulburarea păcatelor și a primejdiilor de multe feluri. Și ne învrednicește pentru rugăciunile tale, să fim și noi buni cultivatori ai pământului vieții noastre!

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Sfinte Gheorghe, cu inima ta mereu atentă față de alții, cu sufletul tău treaz, tu veneai în ajutorul sufletelor aflate în strâmtorare. Vezi, Sfinte Gheorghe, cum drumul meu este aspru, greu, uneori dureros. Susține-mi curajul împotriva descurajării care mă pândește. Să se deschida ochii spre Lumina. Pentru ca eu sa pot intrezari Iubirea nemarginita a Tatalui meu care ma asteapta si pe care sa-l iubesc.

Sfinte Gheorghe, fara teama de chinuri si de moarte in fata puterilor acestei lumi, tu ai laudat maretia Dumnezeului crestinilor si ai distrus idolii. Si astazi, ni se propun mai degraba idoli spre slujire in loc sa-l adoram pe adevaratul Dumnezeu. Ajuta-ne sa rezistam atractiei acestor false divinitati pentru a ne incredinta si darui Tatalui nostru si Mantuitorului nostru, Hristos. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: