Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 6 martie 2023. Cea mai puternică rugăciune în zi de sărbătoare, care te scapă de păcate

Calendar ortodox 6 martie 2023. Cea mai puternică rugăciune în zi de sărbătoare, care te scapă de păcate

Calendar ortodox 6 martie 2023. Cea mai puternică rugăciune în zi de sărbătoare, care te scapă de păcate

Calendar ortodox 6 martie 2023. Luni este o sărbătoare mare, importantă pentru toți credincioșii. Este o zi de mare amploare pentru creștinii-ortodocși, o zi de post. Vezi ce rugăciune se rostește în această zi în care sunt rememorați sfinți importanți, care au avut un rol semnificativ în religia noastră.

Calendar ortodox 6 martie 2023. Sfinții zilei de luni

La data de 6 martie 2023, Biserica Ortodoxă sărbătorește Aflarea Sfintei Cruci și a celor patru piroane cu care a fost țintuit Mântuitorul. Este o sărbătoare importantă, care marchează găsirea obiectelor religioase de către Sfânta Elena, mama Împăratului Constantin cel Mare (306-337).

Citește și: Rostește această rugăciune dacă vrei să-ți purifici sufletul și corpul. Te apropie de Dumnezeu

Sfânta Elena a făcut multe eforturi ca să le găsească și a străbătut lumea în lung și în lat. În final, însă, a aflat de la o bătrână că Sfânta Cruce este îngropată în spatele templului lui Venus. A mers direct la locul cu pricina și acolo avea să găsească cele trei cruci de pe Golgota şi cele patru piroane cu care a fost ţintuit pe cruce trupul Mântuitorului.

Tot astăzi se face și pomenirea aflării minunate a lemnului Sfintei Cruci la Ierusalim, în anul 326, de către Sfânta Împărăteasă Elena, care a încredințat-o apoi episcopului Macarie al Ierusalimului.

Rugăciunea zilei de luni

Iată cea mai puternică rugăciune, pe care o poți rosti în ziua de luni. Este o zi mare, un început de săptămână în care trebuie să ne rugăm, să cerem ajutor și să mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a oferit. Rostește-o oricând simți momentul să te apropii de Dumnezeu și să porți o discuție cu El.

Să se scoale Dumnezeu, și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la față Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul.

Să piară cum piere fumul, cum se topește ceară de față focului, așa să piară demonii de la față celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând:

Bucură-te, preacinstita și de viață făcătoare Crucea Domnului, care gonești demonii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe ține, a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorât la iad, și a călcat puterea diavolului, și te-a dăruit nouă pe ține, cinstită Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrăjmașul.

O, preacinstita și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi mie cu Sfântă Fecioară Născătoare de Dumnezeu și cu toți Sfinții, în veci. Amin

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: