Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 7 aprilie 2020. Azi îl pomenim pe Sfântul Mucenic Caliopie

Calendar Ortodox 7 aprilie 2020. Azi îl pomenim pe Sfântul Mucenic Caliopie

Calendar Ortodox 7 aprilie 2020. Azi îl pomenim pe Sfântul Mucenic Caliopie

Calendar Ortodox 7 aprilie 2020. Azi îl pomenim pe Sfântul Mucenic Caliopie.În fiecare an, credințioșii se roagă și îl pomenesc. Potrivit religiei a fost unicul fiu al unui părinte de rang senatorial din Perga Pamfiliei.

Viața Sfântului Mucenic Caliopie

A trăit la sfârșitul secolului al III lea și începutul secolului al IV -lea. Povestea spune că mama sa, Teoclia, l-a așezat într-o corabie i-a dat aur și l-a trimis la Pompeiopolis. Asta s-a întâmplat în vremea persecuțiilor împotriva creștinilor. După ce a ajuns în această cetate, a refuzat să ia parte la o sărbătoare închinată zeilor așa a fost adus la comandantul Maximus. Comandantul l-a întrenat: ”Cum te numești?”. Sfântul a răspuns: ”Sunt creștin și mă numesc Caliopie.

„Ospățul cel mare făcându-se acum pentru praznicul zeilor, cum numai tu singur stai în amăgire, nevrând să prăznuiesti cu noi?” , a spus Maximus.

„Voi sunteti cei ce umblați în amăgire și în întuneric, că ați lăsat pe Dumnezeul Cel viu, pe Ziditorul cerului și al pământului, Care a făcut toate cu cuvântul și vă închinați lemnului celui nesimțitor, pietrei celei scobite si lucrului celui făcut de mâini păginești”, i-a răspuns Sfântul Caliopie.

După cele auzite, inghemonul l-a întrebat de familie, iar Sântul i-a spus că are doar maică, tatăl murise de mult. Că vine din familie de senator și de patriciu din Perga Pamfiliei. Comandantul i-a propus să renunțe la creștinism și să se închine la zei, iar de va face asta îi va da mâna fiicei sale. Sfântul nu s-a lăsat și i-a spus că dacă ar vrea să se însoare cu fiica lui ar duce-o în averea mamei lui, însă nu își dorea însurătoare, îți dorea să-și păstreze fecioria curată cu care va fi pus înaintea dreptei Lui judecăți. Mărturisirea sa i-a adus multe chinuri, în cele din urmă fiind condamnat la moartea pe cruce.

La locul cu pricina mama sa și-a făcut apariția. Femeia i-a strecurat pe sub mână 5 bani mari de aur călăului pentru a nu-i pune fiul răstignit ca Iisus pe cruce, ci cu capul în jos. Caliopie a fost răstignit cu capul în jos în Sfânta și Marea zi de Joi. A doua zi, când a fost dat jos de pe cruce, mama sa s-a dus lângă el, l-a îmbrățișat și a murit. Au primit mucenicia cu cinste în anul 304.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: