Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Rugăciunea ce trebuie spusă negreșit

Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Rugăciunea ce trebuie spusă negreșit

Calendar ortodox 7 aprilie 2021

Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Este mare sărbătoare pentru creștini în ziua aceasta, pentru că are lo pomenirea Sfântului Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Mitilenei.

Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Mare sărbătoare creștină

Încă de mic, Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Mitilenei l-a mărturisit pe Hristos și ducea o viață neprihănită, plină de fapte bune. El nu se temea de prigonitori și vorbea despre credință și despre Dumnezeu chiar și în timpul lui Leon Isaurul, când icoanele erau prigonite. În timpul împăraților Constantin și Irina, el a ajuns să fie numit pe scaunul de arhiereu în cetatea Militinei.

Când a putere a venit Leon Isaurul, l-a dat afară și de pe scaun și din cetate, și restul vieții și-a petrecut-o sfântul în exil, făcând fapte bune și propovăduind cuvântul lui Hristos.

Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Ce rugăciune trebuie spusă

Troparul Sfântului Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Mitilenei

Glasul al 4-lea

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Mitilenei

Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Rugăciunea

Glasul al 2-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare.

Dumnezeieşte într-armându-te cu curăţenia cea sufletească şi neîncetată rugăciune ţinând în mâini ca pe o suliţă, vitejeşte ai biruit cetele demonilor, Sfinte Părinte Gheorghe; cu osârdie roagă-te lui Hristos pentru noi toţi.

SEDELNA, glasul al 8-lea. Podobie: Pe Înţelepciunea şiCuvântul…

Prin înălţimea smereniei făcându-te arătat luminos, viteaz şi milostiv, până la sfârşit ai surpat îndrăzneala vrăjmaşului şi cu darurile cele îndestulate pe cei flămânzi ai îndestulat, prea­cuvioase părinte. Pentru aceasta după moarte ai moştenit Hrana Cea Neîmbătrânitoare, bucurându-te în veci, Sfinte Ierarhe, Fericite Gheorghe. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu iertare de greşeli să dăruiască celor ce cu dragoste prăznuiesc sfântă pomenirea ta.

Calendar ortodox 7 aprilie 2021. Ce sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 7 aprilie, în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Este vorba despre:

Sfântul Mucenic Caliopie;

Sfânta Muceniţă Achilina şi două sute de sfinţi mucenici din Sinope;

Sfântului Mucenic Rufin, diaconul.