Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 24 august 2020. Sfântul Sfințit Mucenic Eutihie

Calendar ortodox 24 august 2020. Sfântul Sfințit Mucenic Eutihie

Calendar ortodox 24 august 2020

Calendar ortodox 24 august 2020.În această zu este prăznuit Sfintele Mucenic Eutihie, care l-a slujit pe Dumenzeu până la moarte.

Tot în această zi sunt prăznuiți Sfântul Mucenic Tation, Preacuviosul Parintele nostru și Mărturisitorul Gheorghe Limniotul

Calendar ortodox 24 august 2020. Sfântul Sfințit Mucenic Eutihie

Sfântul Eutihie avea ca patrie Sevastopolul, dar auzind de buna vestire a lui Iisus Hristos, și-a lăsat părinții și frații pentru a se apropia de Apostolul Ioan Cuvântătorul de Dumnezeu.

Acesta a învățat de la Apostolul Ioan cereasca înțelepciune și scosese darul lui Dumnezeu. Sfântul Eutihia s-a numit apostol, chiar dacă nu s-a numărăt printre cei șaptezeci de apostoli, dar s-a cinstit cu numirea apostolească.

Acesta nu umbla singur niciodată, avându-l călător pe îngerul lui Dumnezeu, care îi spunea de fiecare dată ce avea să i se întâmple. Sfântul suferea bătăi și chinuri pentru Dumnezeu.

A fost înfometat în temniță, și i s-a adus o pâine nevăzută. După ce l-au chinuit, din trupul acestuia a curs mir de bună mireasmă și a umplut văzduhul de bună mirosuri.

Apoi a fost aruncat în văpaia focului, unde s-a pogorât o ploaie mare, care a stins focul, rămânând viu și nevătămat. După ce i-au dat drumul unui leu și a vorbit cu el, martorii au rămas uimiți de puterile Sfântului Eutihie. Acesta ar fi murit fiind adus legat de la Efes în patria sa, Sevastopol. Slujba din Minei pomenește spune că i s-a tăiat capul cu sabia, fiind încununat de Iisus cu coroana biruinței.

Se spune că Eutihie a fost un tânăr simplu, care amețit de somn a căzut de la fereastră de la etajul trei și murind, l-a înviat pe Sfântul Apostol Pavel

Troparul Sfântului Ierarh Eutihie, Patriarhul Constantinopolului, glasul al 4-lea

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Eutihie, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: