Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Calendar ortodox 7 august 2021. Ce români își serbează ziua de nume

Calendar ortodox 7 august 2021. Ce români își serbează ziua de nume

Calendar creștin 7 august 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 7 august, în fiecare an este sărăbătorită Sfânta Teodora de la Sihla.

Calendar ortodox 7 august 2021. Sfânta Teodora de la Sihla

În tinerețe, Sfânta Teodora a trăit o mare încercare în familia ei. Sora ei, Marghiolitsa, a murit într-un mod tragic. Întrucât Sfânta Teodora și soțul ei nu au avut copii, amândoi au decis să intre în viața mănăstirii. Soțul ei a plecat la schitul Poianei Mărului, unde a fost botezat cu numele Eleutherios, conform oca.org. De asemenea, a fost găsit demn de hirotonirea la sfânta preoție. Sfânta Teodora a primit și tonsura monahală în schitul Poianei Mărului. În doar câțiva ani, a avansat în ascultare, rugăciune și asceză, dobândind harul rugăciunii neîncetate a inimii. De asemenea, a trebuit să suporte multe tentații de la Inamic.

Moastele Sfintei Teodora au fost duse la Mănăstirea Peșterilor din Kiev între 1828 și 1834. Acolo este cunoscută sub numele de Sfânta Teodora a Carpaților. Venerabila noastră Maică Teodora a fost proslăvită de Biserica Ortodoxă Română la 20 iunie 1992. În inscripția sulului Sfintei Teodora se spune: „Viața este binecuvântată pentru cei din pustiu în timp ce zboară pe aripile iubirii divine”

Calendar ortodox 7 august 2021. Ce rugăciune trebuie să rostești astăzi

O, Prea Cuvioasă Maică Teodora, care din copilărie pe Hristos L-ai iubit și pentru dragostea Lui în toată viața ta te-ai nevoit; multe nevoințe și ispite ai suferit și în viața cea pustnicească, cu darul lui Dum­nezeu, ai sporit. Cu mulțimea înfrânării și a lacrimilor celor duhovnicești, sufletul tău l-ai luminat și în singurătatea pustiei cu isprăvile faptelor tale celor bune ai strălucit. Pustia Sihlei cu viața ta o ai sfințit și pildă sihaștrilor te-ai făcut. Iar Prea Bunul Dumnezeu, la vremea cuvenită, sfințenia vieții tale a des­coperit-o și ca pe o comoară ascunsă lumii te-a arătat.

De aceea, și noi nevrednicii, cu evlavie și cu credință, cerem sfintele tale rugăciuni și te chemăm: roagă-te Prea Înduratului nostru Mântuitor, ca și noi păcătoșii în vremea vieții noastre și în vremea sfârșitului nostru să do­bândim mila și mântuirea Lui, spre a slăvi și a ne închina în veacul de acum și în cel viitor Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: