Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 7 decembrie 2021. Sărbătoare mare pentru toți românii! Ce este interzis astăzi

Calendar ortodox 7 decembrie 2021. Sărbătoare mare pentru toți românii! Ce este interzis astăzi

GALERIE FOTO (2)

Calendar ortodox 7 decembrie 2021. Este mare sărbătoare pentru toți românii, care o prăznuiesc în această zi pe o mare sfântă! Iată și ce este interzis astăzi.

În fiecare an, pe 7 Decembrie, este prăznuită Sfânta Muceniță Filofteia, ocrotitoarea copiilor, a tinerilor şi a fetelor, pe care le ajută să se căsătorească şi să aibă o viaţă fără griji. Însă iată ce datină trebuie respectată astăzi.

Calendar ortodox 7 decembrie 2021. Sărbătoare mare pentru toți românii! Ce este interzis astăzi

În ziua praznicului Sfintei Mucenițe Filofteia, nu se folosesc în gospodărie obiecte ascuţite: cuţite, furculiţe sau topoare, iar pâinea consumată la masă se rupe cu mâna.
Totodată, în ziua sfântă de 7 Decembrie, e bine ca mamele să împartă hrană caldă acelor copii mai săraci. Datina spune că în familia care dăruieşte astfel de ofrande, copiii vor fi ocrotiţi de boli şi alte necazuri.

Și tinerele care vor să se căsătorească în viitorul apropiat îi pot cere ajutorul Muceniţei Filofteia, prin rugăciuni închinate acesteia.
Pentru cei care au murit în urma unei întâmplări ciudate, familia trebuie să se roage în ziua praznicului Muceniţei Filofteia, căreia să îi ceară ajutorul ca adevărul să iasă la iveală. În timp, rudele îndurerate vor afla ce cauză a dus la decesul celui drag.

Rugăciunea către Sfânta Filofteia care te apără de blesteme, boli și necazuri

Iată rugăciunea pe care o rostim pe 7 decembrie, pentru a ne feri de boli și necazuri, dar și pentru a rupe orice blestem.

Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră.

Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Etichete: