Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 7 mai 2022. Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim. Rugăciunea care se va citi pentru ajutor imediat

Calendar ortodox 7 mai 2022. Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim. Rugăciunea care se va citi pentru ajutor imediat

În cea de-a șaptea zi a lunii mai, creştinii sărbătoresc Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim. În această zi este bine să fie citită rugăciunea Sfintei Cruci pentru ajutor imediat şi care va aduce iubirea şi liniștea în viața celor cu credință în suflete.

Sfânta Cruce s-a arătat pe cer la Ierusalim în dimineața zilei de 7 mai 351, în timpul împăratului Constantiu, fiul Sfântului Constantin cel Mare, potrivit Crestinortodox.ro.

Calendar ortodox 7 mai 2022. Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim

Crucea luminoasă s-a întins de la Golgota și până la Muntele Măslinilor. Mai exact, pe o distanță de aproximativ 9 km. A a rămas pe cer timp de 7 zile.
Văzând minunea, Patriarhul Chiril al Ierusalimului îi scrie o scrisoare împăratului Constantiu, prin care i-a îndemnat să părăsească erezia ariană, care nega divinitatea lui Hristos.

„Aducem cu grabă la cunoștință credincioşiei tale minunea dumnezeiască a lucrurilor cerești, ce s-a petrecut în Ierusalim în timpul iubitoarei tale de Dumnezeu domnii. Nu facem aceasta cu dorința ca acum, pentru întâia oară, să vii de la necunoștință la cunoștință de Dumnezeu.

Căci tu ai atâta cunoștință de Dumnezeu, încât poți, prin faptele și gândurile tale credincioase, să înveți și pe alții – ci cu gândul de a te întări în cele ce știai. Odată ce ai înțeles, prin minunea săvârșită în timpul domniei tale, că domnia ta este cu adevărat iubită de Dumnezeu.

Pe timpul domniei preaiubitorului de Dumnezeu și de fericită pomenire Constantin, tatăl tău, a fost găsit în Ierusalim mântuitorul lemn al crucii.

Harul cel dumnezeiesc a făcut să fie găsită cinstită cruce în Sfintele Locuri neștiute de nimeni, de cel care caută în chip bun cucernicia. Minunea nu s-a mai săvârșit pe pământ, ci în cer: s-a arătat în Ierusalim semnul de biruință împotriva morții, al Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul Unul-Născut al lui Dumnezeu, adică fericita Cruce, strălucind cu o lumina orbitoare.

N-a fost văzută de unul sau de doi, ci s-a arătat cu totul lămurit la întreaga mulțime a cetății. Să nu se creadă apoi că a trecut iute ca o nălucă; dimpotrivă, a fost văzută cu ochii timp de mai multe ceasuri de pe pământ; prin strălucirea sa orbitoare, întrecea razele soarelui. Fără îndoială, crucea luminoasă ce s-a arătat pe cer ar fi fost întunecată de soare, biruită de strălucirea razelor lui dacă ea n-ar fi strălucit privitorilor cu o strălucire mai mare decât a soarelui.”, a scris Patriarhul Chiril al Ierusalimului în scrisoarea adresată împăratului.

Iar odată cu această minune, s-a produs convertirea multor păgâni și iudei la creștinism.

Calendar ortodox 7 mai 2022. Rugăciunea Sfintei Cruci

Să se scoale Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui și să fugă de la față Lui cei ce-L urăsc pe Dansul.

Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de față focului, așa să piară demonii de la față celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Crucii, zicând:

Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, care gonești demonii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe ține, a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad și a călcat puterea diavolului și te-a dăruit nouă pe tine, cinstită Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrăjmașul.

O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi mie cu Sfânta Fecioară Născătoare de Dumnezeu și cu toți Sfinții, în veci.

Amin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: