Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 7 noiembrie 2020. Sfântul Cuvios Lazăr din Muntele Galision

Calendar ortodox 7 noiembrie 2020. Sfântul Cuvios Lazăr din Muntele Galision

Sfantul zilei

Calendar ortodox 7 noiembrie 2020. Est emare sărbătoare pentru toți creștinii, pentru că în această zi are loc pomenirea Sfântului Cuvios Lazăr din Muntele Galision. Acesta a  fost un exemplu de credință în timpul vieții sale, dar și o atestare  puterii dumnezeiești după trecerea lui în neființă.

Viața Sfântului Cuvios Lazăr din Muntele Galision

Sfântul Lazăr s-a născut în Asia, ambii lui părinți fiind buni creștini. La nașterea acestuia, a apărut în casa lor un nor, în care Lazăr apărea putind pe el, cu semnul crucii.

Când a împlinit vârsta pentru a merge la școală, Lazăr a îneput să facă primele fapte bune, dând de mâncare săracilor. Toată viața a ținut post și s-a rugat.

La moartea sa, după ce a petrecut 15 ani pe un stâlp, s-a văzut din nou acel nor, care a apărut și la nașterea acestuia. Sfântul Cuvios Lazăr din Muntele Galision a fost îngropat chiar sub acel stâlp unde și-a petrecut ultimii ani, iar moaștele sale au fost făcătoare de minuni.

Canon de răgăciune către Sfântul Cuvios Lazăr din Muntele Galision

Troparul Sfântului Cuvios Lazăr din Muntele Galision

Glasul al 8-lea

Cu rugăciunile cele cu priveghere, întru curgerile lacrimilor stâlpul ţi-ai udat şi cu suspinurile cele din adâncuri, spre însutite osteneli, l-ai făcut roditor. Şi ai fost păstor, tuturor dând iertare, Cuvioase Lazăr, părintele nostru, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Cuvios Lazăr din Muntele Galision

Glasul al 8-lea

Apărătoare Doamnă, pentru biruinţa, mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!

Cele mai presus de fire ale tale dureri, înţelepte şi nevoinţele înşişi îngerii văzându-le s-au înspăimântat, prin care ai luat de la Dumnezeu şi cunună. Ci, ca cel ce ai îndrăznire către Domnul, de toate primejdiile izbăveşte-ne, ca să strigăm: bucură-te, Cuvioase Părinte Lazăr, păstorul nostru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: