Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 7 noiembrie 2021. Ce rugăciune să rostești azi pentru cei dragi

Calendar ortodox 7 noiembrie 2021. Ce rugăciune să rostești azi pentru cei dragi

Calendar creștin 7 noiembrie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 7 noiembrie, în fiecare an sunt sărbătoriți Sfinții 33 de Mucenici din Melitina.

Calendar ortodox 7 noiembrie 2021. Sfinții 33 de Mucenici din Melitina.

Acești 33 de sfinți au fost martiri ai credinței ortodoxe, alegând să moară în numele lui Iisus Hristos decât să se închine în fața zeilor păgâni. Printre aceștia se afla și Sfântul Mucenic Ieron, suflet simplu și milostiv, născut într-o familie săracă din Tyana Capadociei. A fost deprins cu învățăturile creștine încă de la o vârstă fragedă, pe care le-a urmat cu sfințenie până în ultima clipă a vieții sale.

A trăit în timpul împăraților Diocletian si Maximian, când serviciul militar era obligatoriu pentru tinerii de pretutindeni. Sfântul Mucenic Ieron a refuzat să se înroleze în armată deoarece avea acasă o mamă bolnavă, oarbă, care avea nevoie de ajutorul și grija sa. Deoarece s-a opus ordinelor împăraților, dar și pentru că și-a păstrat credința creștină și nu a adus omagii idolilor, a fost arestat și pedepsit. Alături i-au fost alți 32 de mucenici, pe numele lor Isihie, Nicandru, Athanasie, Mamas, Varahia, Callinic, Theoghen, Nikon, Longhin, Theodor, Valerius, Xanthius, Theodul, Callimah, Eugen, Theodoh, Ostrichius, Epifanie, Maximian, Duchitius, Claudian, Theofil, Gigantius, Dorotei, Theodot, Castrichius, Anicletus, Themilius, Eutihie, Ilarion, Diodotus și Amonitus.

Toți au purtat în suflet dragostea pentru Hristos până în ultima clipă, când au fost uciși cu cruzime de militarii lui Diocletian si ai lui Maximian. S-au rugat pentru iertarea păcatelor și pacea veșnică, dar și pentru liniștea sufletelor celor care i-au omorât cu cruzime.

Calendar ortodox 7 noiembrie 2021. Ce rugăciune să rostești azi

În această zi sfântă, preoții recomandă rostirea rugăciunii pentru dragii noștri bunici, care ne-au făcu copilăria mai frumoasă și mai fericită.

„Doamne, te rog pentru bunicii mei si pentru mine. Da-le sanatate si bucurie, ca sa-si poata strabate cu seninatate anii senectutii, inconjurati de iubirea noastra. Te rog sa-mi dai putere sa nu ma las prins de preocuparile mele, ci sa gasesc intotdeauna timp ca sa-i vizitez, sa le fiu aproape, sa-i ajut in nevoile lor si sa nu-i las singuri. Amin”.

De asemenea, mai poate fi rostită următoare rugăciune, pentru cei 33 de mucenici

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: