Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Rugăciunea vindecătoare către Sfântul Patapie care alungă duhurile rele

Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Rugăciunea vindecătoare către Sfântul Patapie care alungă duhurile rele

Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Ziua de miercuri reprezintă un mare motiv de bucurie pentru toți creștinii. În fiecare an, la această dată, este sărbătorit Sfântul Patapie. Iată ce rugăciune trebuie rostită astăzi ca să alunge duhurile rele.

În ultima lună a anului calendaristic, în ziua a opta, se face pomenirea Cuviosului Părintelui Patapie.

Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Pomenirea Sfântului Patapie

Cuviosul Părinte Patapie era de origine din Teba Egiptului. A ales viaţa călugărească și a urmat lui Hristos. Apoi a venit la Constantinopol, unde a făcut foarte multe minuni: a dat orbilor vedere, a vindecat, ungând cu untdelemn sfinţit pe idropici, a izgonit demoni, a vindecat cancerul. Apoi şi-a dat în pace, Domnului, duhul său.

Se spune că Sfântul Patapie avea puterea de a alunga duhurile necurate, iar credincioșii pot rosti în ziua a opta a acestei luni rugăciunea vindecătoare dedicată acestuia.

Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Rugăciunea vindecătoare către Sfântul Patapie

„Luând asupra ta sărăcia Cu¬vântului, Cel Ce S-a născut pentru noi din Fecioară, ai privit cele vremelnice întocmai ca pe o iarbă, fericite; că gustând din pomul cunoştinţei, cuvioase, te-ai arătat Dumnezeiesc învăţător călugărilor. Pentru aceas¬ta pe toţi i-ai îndemnat spre râvna vieţuirii îngereşti, cu Dumnezeieştile tale cuvinte, de Dumnezeu purtătorule, Preacuvioase Patapie. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli să dăruiască celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta”, este rugăciunea pe care toţi credincioşii trebuie să o rostească astăzi.

Calendar ortodox 8 decembrie 2021. Ce alți sfinți se pomenesc astăzi

Tot în această zi sfântă, se va face pomenirea Sfinţilor Apostoli din cel 70: Sosten, Apolo, Chifa, Tihic, Epafrodit, Cezar şi Onisifor.

Sosten, despre care pomeneşte Sfântul Apostol Pavel, a fost episcopul Colofonei. Apolo, despre care pomeneşte acelaşi apostol, a fost al doilea episcop al Colofonei, după Sosten.

Epafrodit, despre care pomeneşte tot Apostolul Pavel, a fost episcop al Colonei. Onisifor a fost episcop al Cezareii. Toţi aceşti sfinți pomeniți pe 8 decembrie au vieţuit bine şi au păstorit cu cuvioşie poporul şi Bisericile încredinţate lor. Îndurând multe încercări pentru Hristos, au fost ucişi de închinătorii la idoli şi şi-au dat Domnului sufletele lor.

Tot în această zi, se va face pomenirea Cuviosului Părintelui nostru Sofronie, episcopul Ciprului.

Cuviosul Părinte Sofronie s-a născut şi a crescut în insula Cipru. A fost fiul unor creştini binecredincioşi. Era ascuţit la minte şi priceput; cunoştea multe lucruri şi citea cu râvna toată Sfânta Scriptură. Ajunsese atât de virtuos, că a fost învrednicit de multe daruri şi a făcut multe minuni.

De aceea, după moartea sfinţitului Damian, episcopul Ciprului, a fost ales episcop de tot poporul şi de episcopi.

Când a ajuns episcop a fost tatăl săracilor, sprijinitorul orfanilor, apărătorul văduvelor, ajutătorul nedreptăţiţilor şi acoperământul celor goi. După ce a vieţuit aşa şi după multe alte nevoinţe, s-a mutat în pace la Domnul, potrivit CalendarOrtodox.ro

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: