Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 9 aprilie 2020. Îl pomenim pe Sfântul Mucenic Eupsihie

Calendar Ortodox 9 aprilie 2020. Îl pomenim pe Sfântul Mucenic Eupsihie

Calendar Ortodox 9 aprilie 2020. Îl pomenim pe Sfântul Mucenic Eupsihie

Calendar Ortodox 9 aprilie 2020. Îl pomenim pe Sfântul Mucenic Eupsihie. Tot în această zi facem pomenirea Peacuviosului Vadim Arhimandritul Și a celor Șapte ucenici ai lui, Sfinților Mucenici din Persida și Sfântului Avdiisus.

Viața Sfântului Mucenic Eupsihie

S-a născut într-o familie de nobili creștini. A fost crescut în dragoste de Dumnezeu și de semeni. În timpul domniei lui Iulian Apostatul, Eupsihie s-a căsătorit cu o tânără nobilă. Chiar în timpul cununiei sale un corteegiu format din păgâni care aduceau jertfe zeiței Fortuna a trecut prin apropiere. Sfântul împreună cu alți creștini care se aflau la fața locului au intrat în templul unde mergea cortegiul. Au dărâmat statuile și au provocat mari sticăciuni.
Când a ajuns monah, toată bogăția sa a împărțit-o săracilor. Și-a zidit o mânăstire în afara cetății Vitlaplata unde a trăit dub regulile Domnului și cu rugăciune. Lăcomia era departe de el, bogățiile erau disprețuite de el. Sărăcia și blândețea l-a cuprins și dreptatea a venit înaintea lui. Adevărul l-a sărutat, liniștea l-a îmbrăcat și pacea îi starea. A răbdat 4 luni în temniță unde a fost bătut și torturat. A răbdat totul cu bărbăție pentru credința ce i-o purta Domnului. Sfantul Mucenic Eupsihie a trecut la Domnului in anul 362.

Troparul Sfantului Mucenic Eupsihie

Mucenicul Tău, Doamne, Eupsihie, întru nevoința sa, cununa nestricăciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sfântul Vadim a sfârșit prin mucenicie în 8 Aprilie. După ce a fost decapitat prin repetate rânduri de sabie, trupul i-a fost aruncat din cetate. Credincioții l-au luat și l-au înmormântat în taină. Cei 7 ucenici ai săi cu care fusese închis în temniță au mai stat acolo încă 4 ani până la moartea împăratului Savorie. Au petrecut restul zilelor în credința pentru Domnul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: