Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 februarie 2022. Este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor, ocrotitorul căsniciei. Rugăciunea care aduce liniște în familie

Calendar ortodox 9 februarie 2022. Este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor, ocrotitorul căsniciei. Rugăciunea care aduce liniște în familie

În ziua de miercuri, 9 februarie 2022, este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor, mare făcător de minuni și ocrotitor al căsniciei. Este bine să fie rostită rugăciunea închinată lui, care aduce liniște în familie.

Calendar ortodox 9 februarie 2022. Este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor, ocrotitorul familiei și căsniciei

Se știe că Sfântul Mucenic Nichifor a trăit în secolul al III-lea și a fost prieten apropiat cu preotul creștin Sapriciu. Însă, deodată preotul s-a supărat pe Sfântul Nichifor și a devenit invidios.

În momentul în care împăratul Valerian (253-260) și Galian (253-268) au pornit persecuțiile împotriva creștinilor, preotul Sapriciu a fost prins și supus supliciilor, Nichifor i-a cerut iertare, dar preotul a refuzat împăcarea.

În fața călăului, înverșunându-se și mai tare, Sapriciu a părăsit credința creștină și a adus jertfă idolilor, potrivit Basilica.ro.

Văzând acestea, Sfântul Nichifor L-a mărturisit pe Hristos și a fost ucis în locul prietenului său, primind trei cununi de biruință: a credinței, a smereniei și a dragostei.

Calendar ortodox 9 februarie 2022. Rugăciune către Sfântul Nichifor pentru linişte în familie

Mucenicul tău, Doamne, Nichifor, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Arătându-te împlinitor al Poruncilor Domnului, te-ai împăcat cu vrăjmaşul, cel ce avea mereu gândul împotriva ta, mucenice; şi în locul aceluia ai luat sfârşitul prin sabie, fericite, chemându-te pe tine Dumnezeu.

Pentru aceasta arătându-te purtător de biruinţă, aşa precum îţi era numele, însuşi te-a încununat ca un stăpân, precum se cuvenea, luptătorule nebiruit; roagă pe Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Laudă de mulţumire după datorie aduc ţie, Stăpână, pentru toate darurile tale, ca văduva aceea, cei doi bănuţi; că tu te-ai arătat Acoperământ şi Ajutor, scoţându-mă pururea din ispite şi din necazuri.

Pentru aceasta, izbăvindu-mă ca din mijlocul cuptorului cel învăpăiat, de cei ce mă necăjesc, din inimă strig ţie: Născătoare de Dumnezeu, ajută-mi mie, rugând pe Fiul tău şi Dumnezeu, să-mi dea iertare de greşeli; că pe tine te am Nădejde eu nevrednicul, robul tău. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: