Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 9 noiembrie 2021. Rugăciune către Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

Calendar ortodox 9 noiembrie 2021. Rugăciune către Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

Calendar ortodox 9 noiembrie 2021. Pe 9 noiembrie 2021, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfantul Nectarie Taumaturgul, vindecatorul de cancer și alte boli grele.

În fiecare an, în data de 9 noiembrie, crestinii îl prăznuiesc pe Sfantul Nectarie Taumaturgul. Născut pe 1 octombrie 1846, in Silivria – oraș din provincia Tracia din nordul Greciei, Sfântul Nectarie a primit la botez numele de Anastasie.

Calendar ortodox 9 noiembrie 2021. Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

La 14 ani, copilul s-a dus la Constantinopol, dornic sa-si continue studiile. In anul 1866, ajunge in insula Chios, unde lucreaza ca pedagog si dascal.

La doar 27 de ani, devine monah la Manastirea Nea Moni, primind numele de Lazar. Astfel, dupa un an de zile este hirotonit diacon, primind numele Nectarie.

Calendar ortodox 9 noiembrie 2021. Minunile făcute de Sfântul Nectarie

Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit și cu darul facerii de minuni. Este considerat făcător de minuni încă din timpul vieții, fiind recunoscut că aduce vindecare bolnavilor de cancer, dar și că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii.

Aceste minuni sunt consemnate in mai multe volume despre viata Sfantului Nectarie, conform creștinortodox.ro.

Pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut și încă le mai face Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Nectarie, acesta din urmă a fost numit „Taumaturgul”, adică „Vindecătorul”.

Calendar ortodox 9 noiembrie 2021. Rugăciune catre Sfântul Nectarie

Iată ce rugăciune se spune către Sfântul Nectarie, în ziua sfântă de 9 noiembrie.

O, preasfinte si intru tot laudate, mare facatorule de minuni Nectarie, primeste aceasta putina rugaciune de la noi, nevrednicii robii tai, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat scapand si catre sfant chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinti ne rugam tie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi saracia si ticalosia noastra. Vezi ranile sufletelor si ale trupurilor noastre.

Vezi ranile sufletelor si ale trupurilor noastre. Ne rugam tie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grabeste de ne ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ne sprijineste pe noi, robii tai. Ia aminte la suspinele noastre si nu ne trece cu vederea pe noi, ticalosii si scarbitii, ca stim, sfinte al lui Dumnezeu, ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare cine a nazuit la ajutorul tau si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat.

Etichete: