Călin Georgescu promite proiecte grandioase pentru România dacă va deveni președinte.
Călin Georgescu, fost candidat la președinția României, a surprins opinia publică prin promisiuni ambițioase și proiecte de infrastructură colosale. Printre acestea, se numără construirea unui canal care să lege Marea Neagră de Marea Caspică, deschiderea tuturor minelor din țară și atragerea forței de muncă din Germania către România.
Călin Georgescu promite proiecte grandioase pentru România dacă va deveni președinte
Georgescu a declarat că dorește să transforme România într-un hub strategic global prin construirea unui canal care să lege Marea Neagră de Marea Caspică. Acest proiect ar implica colaborarea cu China și ar facilita accesul direct către Marea Mediterană.
”Eu vin cu un alt proiect. Mai mare. Și spun, uite domle care-i treaba, România are graniță nu numai la Marea Neagră. Are graniță și la Caspică. Cum adică? Păi fac un canal Marea Neagră – Marea Caspică, mă duc în China și am intrare la Mediterană. Și asta o fac eu. Și am terminat cu Huawei, e prea mic pentru ce fac eu”, a spus Georgescu într-un interviu.
Acesta a adăugat că proiectul ar atrage interesul Statelor Unite ale Americii, deoarece ar putea constitui un avantaj strategic în contracararea influenței Chinei.
”Păi ăla e de partea mea să fac asta. E super interesat să fac asta, e super interesat. Cea mai mare problemă a Americii știți care este în lumea asta? Vă spun eu, China. China e cea mai mare problemă a lor. Dacă ei nu au o relație foarte bună cu China, e jale. E jale mare. Două motive vă dau. În ultimii 10, 15 ani China a fost cea care le-a luat maul la toți și a cumpărat tot cea mai mare parte din ceea ce înseamnă aur în lume. Pentru că știu ce se va întâmpla”, a mai spus Georgescu.
Un alt punct important din planul său economic constă în redeschiderea tuturor minelor din România
Georgescu consideră că resursele naturale ale țării sunt insuficient exploatate și ar trebui valorificate pentru a sprijini dezvoltarea economică. Acest demers ar duce la crearea de noi locuri de muncă și la revigorarea unor regiuni afectate de sărăcie.
Potrivit lui Georgescu, aceste investiții ar putea transforma România într-un actor economic major la nivel european. Exploatarea resurselor minerale ar contribui semnificativ la crețterea PIB-ului și la reducerea dependenței de importuri.
Un alt obiectiv ambițios al lui Călin Georgescu este repatrierea diasporei române. Acesta susține că, odată cu revenirea românilor plecați în străinătate, populația României ar putea ajunge la 30 de milioane de locuitori. Această creștere ar transforma țăra în „motorul Europei”.
”Poporul român astăzi care este în stradă și nu numai acesta, românii care sunt în afara granițelor, care sunt minunați sunt o forță colosală, ce va însemna în momentul în care toți românii vor veni acasă. Vorbim de 30 de milioane de români aici. Vom deveni numărul unu. Am convingerea fermă, siguranță (n.r. că vor reveni). Cu 30 de milioane de români suntem motorul Europei, o să vină neamțul la noi să lucreze și o să spunem îmi pare rău domnule, dar s-au ocupat toate locurile. În foarte scurt timp. Vorbim de mai puțin de un an zile. Uitați-vă bine ce se întâmplă în Europa. Germania este într-un prag groaznic, economic. Dacă dispar mii de firme, dispar firme. Volkswagen și multe altele. Nu mai au energie”, a mai spus Georgescu.
Declarațiile lui Călin Georgescu au stârnit reacții mixte în spațiul public. Unii consideră că planurile sale sunt utopice și greu de realizat, în timp ce alții apreciază viziunea sa ambițioasă asupra viitorului României. Ideea construirii unui canal care să lege două mări separate de mii de kilometri implică provocări logistice, financiare și geopolitice majore.
”Cu mine ca președinte, toate minele se deschid în secunda zero. Toate minele. Tot. Tot. Domnu Turcescu, eu nu ascult poveștile ăstora, eu nu am stat degeaba 17 ani în organizațiile lor nu am stat să mă uit pe geam, totul e o minciună și adevărul iese la suprafață. Smart city și toate acestea, totul e o minciună. Nu au făcut decât să mențină toată populația lumii într-o mână a sistemului oligarhic mondial care vrea să țină controlul prin resurse. Oameni și instituții”, a mai spus Georgescu.