Redactia.ro
Home » Știri » Calistrat Chifan, un nou mesaj controversat, în scandalul cu enoriașele: «Nu sunt supărat, nici afectat«

Calistrat Chifan, un nou mesaj controversat, în scandalul cu enoriașele: «Nu sunt supărat, nici afectat«

calistrat chifan

Părintele Calistrat Chifan a devenit subiect de discuție după ce a lovit o enoriașă chiar în curtea lăcașului de cult în care slujește. La câteva zile bune de la izbucnirea scandalului, părintele Calistrat a revenit cu noi clarificări, în mediul online. Fața bisericească nu regretă gestul comis și recunoaște că și oprobiul public face parte din viață.

Calistrat Chifan a lovit o enoriașă, dar nu are regrete

Numele lui Calistrat Chifan a ajuns să fie menționat de către toate posturile de televiziune și de toate publicațiile online, după ce părintele a lovit o enoriașă în curtea lăcașului de cult în care slujește. Contactat de către jurnaliști, părintele Calistrat a avut o reacție neobișnuită și a subliniat că el nu a făcut nimic altceva decât să se apere de atacurile repetate ale enoriașrlor. Calistrat a povestit că cele două femei cu care a intrat în conflict obișnuiau să deranjeze adesea slujbele bisericești. Cât despre regrete privind fapta sa, părintele Calistrat a lăsat de înțeles că nu are.

Părintele Calistrat, devenit un adevărat influencer în ultima perioadă datorită activității sale fervente pe mijloacele de socializare, a primit interdicția de a sluji până la soluționarea anchetei și stabilirea sancțiunii pe care o va primi pentru derapajul său.

Calistrat Chifan a scris un nou mesaj referitor la incidentul din curtea mănăstirii

În așteptarea deciziei, preotul a venit cu un nou mesaj, care nu face nimic altceva decât să inflameze și mai mult situația. Așa cum ne-am obișnuit, părintele Calistrat a adoptat din nou un limbaj liber și aceeași atitudine dezinvoltă, care nu trădează vreo urmă de regret.

„După prima săptămână de post al bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanşele de insulte care de care mai dure şi mai pătimaşe. Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecţii verbale răutăcioase izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiţie, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce priveşte o faptă negheobă săvârşită la un moment de neatenţie şi neluare aminte.

Un moment în care sigur Duhul Sfânt pleacă de la om, cum mi s-a întâmplat şi mie. Mai întâi lui Dumnezeu şi celor bine credincioşi le cer iertarea creştină, pentru că le-am tulburat liniştea postului, a sufletului şi a minţii, prin proasta ieşire din fire, şi gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufleteşte şi moral.

Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societăţii consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiţii feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute şi neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele ştiute. Nu sunt supărat, nici afectat, trebuie să mulţumim Domnului şi pentru ocară”, a fost mesajul părintelui Calistrat Chifan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: