Redactia.ro
Home » Știri » Camere Rovinietă 2021. Unde sunt amplasate camerele care verifică dacă ai sau nu rovinieta valabilă

Camere Rovinietă 2021. Unde sunt amplasate camerele care verifică dacă ai sau nu rovinieta valabilă

GALERIE FOTO (2) Camere Rovinietă 2021.

Camere Rovinietă 2021. Multă lume se întreabă unde sunt amplasate camerele pentru rovinieta din anul 2021. Fiecare șofer trebuie să știe lista completă a localităților unde vor fi amplasate camerele rovinietă 2021. Neplata rovinietei aduce amenzi mari pentru șoferi.

Camere Rovinietă 2021. Unde sunt amplasate camerele care verifică dacă ai sau nu rovinieta valabilă

Camere Rovinietă 2021. Camerele pentru rovinietă se găsesc pe cele mai importante drumuri din România și sunt o adevărată problemă pentru șoferii din România.  Dacă vrei să circuli cu mașina pe drumurile din România, șoferii trebuie să plătească taxa de drum. Verificarea pentru rovinietă se face automat, cu o serie de camere amplasate în mai multe zone din țară. Rovinieta sau taxa de drum a fost aplicată pentru prima dată în urmă cu 17 ani. iar șoferii sunt obligați să o plătească pentru a mai putea circula. Valoarea ei este stabilită în funcție de perioada pe care o acoperă și tipul de autovehicule pentru care este plătită.

CNAIR are o rețea de zeci de puncte de verificare a rovinietei, iar unele dintre ele sunt mobile. În 2018, CNAIR a instalat 12 camere noi la punctele de trecere a frontierei, precum Bechet, Cenad, Giurgiu, Lunga, Nădlac, Negru Vodă, Ostrov și Porțile de Fier I, Calafat, Nădlac, Turnu și Săcuieni. Camerele mobile, acoperă tot teritoriul țării pe drumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele pe drumuri naționale care pot consititui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier.  Pe site-ul CNAIR se găsește lista camera rovinietă pentru 2021, secțiunea Verificare Rovinietă și  erovinieta.ro, acesta fiind un instrument prin care îți poți verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculelor.

De asemenea, șoferii trebuie să știe că pot plăti taxa de drum foarte ușor. DIGI RCS-RDS le oferă acestora posibilitatea de a plăti rovinieta prin SMS și în funcție de categoria vehiculului, arată cât costă aceasta. Șoferii trebuie să trimită mesaj la numărul 7500, cu numărul de înmatriculare al vehicului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului.

Lista camera rovinieta 2021

Aplicația pentru rovinietă

De multe ori șoferii români se confruntă cu uitarea plății rovinietei. Ei bine, pentru că tehnologia a avansat, Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere a introdus o nouă modalitate de plată, și anume printr-o aplicație care poate fi descărcată pe telefonul mobil. Tariful de utilizare a acesteia pe drumuri naționale și autostrăzi din România se poate achita și prin etarife, aplicația fiind publicată în magazinele App Store, Play Store și Marketplace. Accesul utilizatorilor în aplicația etarife se realizează prin intermediul conturilor create pe portalul www.erovinieta.ro și pune la dispoziție toate facilitățile care se regăsesc și în portal. ”Se realizează doar prin card bancar, iar tranzacțiile se fac în baza parteneriatului dintre CNAIR și Garanti Bank și sunt asigurate prin intermediul procesatorului de plăți Netopia”, anuntă CNAIR.

O altă metodă de plată mai este portalul oficial erovinieta.ro. Se adaugă o comandă și se completează datele pentru roviniete, se alege modul de plată și se plasează comanda. Ulterior se primește factura pe mail, după care se face plata online cu cardul bancar prin intermediul procesatorului securizat de carduri sau prin banca cu ordin de plată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: