Redactia.ro
Home » Știri » Trebuie sau nu să plătești rovinieta atunci când ai numere roșii

Trebuie sau nu să plătești rovinieta atunci când ai numere roșii

Rovigneta

Toți românii care au autoturisme trebuie să știe că rovigneta trebuie plătită mereu, dar există și o excepție de la regulă. Este vorba despre mașinile care au numere de înmatriculare provizorie, adică numerele roșii. Acestea nu trebuie să plătească rovigneta.

Ce nu știai despre rovignetă, taxa de drum din România

Rovigneta, cunoscută mai degrabă sunt numele de taxa de drum, este o taxă ce trebuie plătită de conducătorii auto din România și care este valabilă doar pe teritoriul țării noastre.

Cel care este obligat să plătească taxa de drum este proprietarul maşinii, iar chiar dacă maşina ta este dată pe mâna altcuiva, iar tu nu eşti la volan, este de datoria da să achiţi rovigneta.

Rovigneta este obligatorie pe următoarele tipuri de drumuri: autostrăzi, drumuri express, drumuri europene, drumuri naționale principale și secundare.

În euro, valoarea rovignetei pentru șapte zile este de trei euro, pentru 30 de zile este șapte euro, pentru  90 de zile este 13 euro, iar pentru un an de zile, trebuie să plătești 28 de euro.

Așadar, persoanele care călătoresc mult în afara localității trebuie să observe faptul că este mult mai avantajos să cumpere rovigneta pentru un an de zile, decât pentru o perioadă mai scurtă de timp.

Cine nu trebuie să plătească rovigneta

Ministerul Apărării Naționale; Ministerul Afacerilor Interne; Serviciul Român de Informații (SRI); Serviciul de Informații Externe (SIE); Serviciul de Protecție și Pază; Serviciul de Telecomunicații Speciale; Administraţia Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate; Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier; Serviciile de ambulanță; Serviciile pentru Situații de Urgență; Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România; Societatea Națională de Cruce Roșie; Persoane cu handicap ce dețin un vehicul adaptat handicapului și persoanele care le au în îngrijire.

Mașinile cu numere roșii trebuie să plătească rovigneta sau nu?

O excepție de la regulă sunt mașinile cu numere de înmatriculare temporare sau numere roșii. Acestea nu trebuie să plătească rovigneta, potrivit CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: