Redactia.ro
Home » Știri » Cum poți plăti online vigneta înainte să pleci în Bulgaria sau Grecia

Cum poți plăti online vigneta înainte să pleci în Bulgaria sau Grecia

Bulgaria

Concediile sunt în foarte în această perioadă, mai ales că vremea ține cu noi, iar ultima lună de vară se apropie cu pași repezi. Unele dintre cele mai frecventate destinații turistice de români sunt Bulgaria și Grecia. Dar, înainte de a pleca în concediu, trebuie să știți că există niște taxe pe care trebuie să le plătiți pentru a circula pe drumurile din cele două țări.

Ce taxe de drum trebuie să plătești pentru a mergea în Bulgaria sau Grecia

Înainte de a porni la drum, trebuie să știi că există niște taxe de drumuri ce trebuie plătite. Prima taxă ce trebuie achitată este vigneta din Bulgaria. Aceasta poate fi plătită atât fizic, la vamă, cât și online. Încă de anul trecut, bulgarii au implementat sistemul de plată online al vignetei.

Vigneta poate fi achitată prin descărcarea aplicației disponibilă la https://web.bgtoll.bg/.

Taxele sunt următoarele, pentru autoturismele mai mici de 3,5 tone:

pe săptămână este de 37,09 lei

pentru o luna costa 74,18 lei

pentru 3 luni – 133,53 lei

pentru un an – 239,86 lei.

Vigneta nu se mai lipește, așadar, în parbriz, ci este verificată online.

În Grecia, situația este alta. Românii nu mai trebuie să plătească vigneta, dar, în schimb, trebuie să plătească taxe de autostrăzi. Valorile acestora încep de la aproape 3 euro și continuă până la 10 euro. Informații despre toate taxele pot fi găsite pe Aegean Motorway, Engatia.eu și Moreas.com.

Ce trebuie să știe românii care merg în vacanță în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj de interes pentru românii care vor să își petreacă vacanța în Grecia:

În conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene, începând cu data de 28 iulie 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se aplică și pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România și Bulgaria. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form și prezentarea codului QR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: