Redactia.ro
Home » Știri » Când ajunge valul de aer polar în România. Temperaturile vor scădea până la -20 de grade Celsius

Când ajunge valul de aer polar în România. Temperaturile vor scădea până la -20 de grade Celsius

ger

Anunţ cumplit de la ANM. Săptămâna viitoare se vor înregistra temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, a anunțat șefa ANM, Elea Mateeascu.

Cele mai scăzute temperaturi ale acestei perioade geroase sunt aşteptate pentru dimineţile zilelor de marţi şi miercuri.

Marţi şi miercuri, cel mai frig

Cele mai scăzute temperaturi ale acestei perioade geroase sunt aşteptate pentru dimineţile zilelor de marţi şi miercuri. Vremea se va răci brusc începând de duminică, mai întâi în jumătatea nordică. Valul de aer polar va aduce vânt puternic și viscol la munte, dar și ninsori puternice. Va ninge și în Capitală.

Va fi ger, pentru că vom vorbi de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă, în special noaptea şi dimineaţa, dar şi pe parcursul zilelor.

Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara, cu cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei.

Iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineaţă, pentru că minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă”, a anunţat la TVR Info, directorul ANM, Elena Mateescu.

Pentru sâmbătă dimineaţă sunt preconizate precipitaţii sub formă de ploaie în vestul, centrul şi nordul ţării, iar de duminică noaptea acestea vor începe să se transforme în ninsori, din zonele nordice şi cea a Moldovei.

Ulterior aria ninsorilor se va extinde şi în sud, în condiţiile extinderii masei de aer polar.

Maxime de 15 grade Celsius, de Bobotează

Sâmbătă, 6 ianuarie, de Bobotează, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 grade în nordul Moldovei și 17 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 10 grade, cu cele mai mari valori în sud-est.

Cerul va avea înnorări temporare și local vor fi precipitații slabe, la început în vestul, centrul și nordul țării, apoi și în celelalte zone, iar la altitudini mari la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană, în Banat și în Dobrogea, iar noaptea și în nordul Munteniei. Dimineața și noaptea, pe alocuri va fi ceață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: