Redactia.ro
Home » Știri » Când are loc, anul acesta, sărbătoarea Halloween 2022

Când are loc, anul acesta, sărbătoarea Halloween 2022

Halloweenul, denumit și Allhalloween, All Hallows’ Eve sau All Saints’ Eve, este sărbătorit anual de întreaga planetă. Sărbătoarea nu mai e specifică doar americanilor, fiind celebrată pe tot globul. Dar când are loc, anul acesta, sărbătoarea Halloween 2022?

Originea cuvântului Halloween

Cuvântul Halloween sau Hallowe’en are o origine creștină care datează din 1745. Hallowe’en înseamnă seara Sfinților, iar „Hallow” în sine înseamnă sfinți. „Even” înseamnă „Eva” pentru scoțieni și, prin urmare, mai târziu a fost prescurtat în doar „e’en” sau „een”. Astfel, în timp, Hallow Even a fost schimbat în Hallowe’en și, în cele din urmă, în Halloween.

Când are loc, anul acesta, sărbătoarea Halloween 2022

Halloween este sărbătorit în fiecare an la 31 octombrie. Halloween-ul este sărbătorit în fiecare an pe 31 octombrie, în ajunul sărbătorii creștine occidentale a Zilei Tuturor Sfinților sau mai cunoscută sub numele de Ziua Tuturor Sfinților. Este cunoscută și sub numele de All Halloween, All Hallows’ Eve sau All Saints’ Day Eve.

Cum a început tradiția Halloween

Tradiția își are originea în vechiul festival celtic Samhain, când oamenii aprindeau focuri de tabără și purtau costume pentru a alunga fantomele. În secolul al VIII-lea, Papa Grigore al III-lea a desemnat ziua de 1 noiembrie ca moment de cinstire a tuturor sfinților. Curând, Ziua Tuturor Sfinților a încorporat unele dintre tradițiile Samhain. Seara de dinainte era cunoscută sub numele de All Hallows Eve, iar mai târziu Halloween. În timp, Halloween a evoluat într-o zi de activități precum „trick-or-treating”, sculptarea de felinare, adunări festive, îmbrăcarea de costume și mâncarea de dulciuri.

Sărbătorirea Halloweenului a fost extrem de limitată în Noua Anglie colonială, din cauza sistemului rigid de credințe protestante de acolo. Halloween-ul era mult mai răspândit în Maryland și în coloniile din sud.

Credințe și obiceiuri de Halloween

Pe măsură ce credințele și obiceiurile diferitelor grupuri etnice europene și ale indienilor americani s-au îmbinat, a început să apară o versiune distinctă a Halloween-ului american. Primele sărbători au inclus „petreceri de joacă”, care erau evenimente publice organizate pentru a sărbători recolta. Vecinii împărtășeau povești despre morți, își spuneau reciproc norocul, dansau și cântau.

Sute de milioane de dolari cheltuiți pe costume de Halloween pentru animale

Tot mai mulți oameni cumpără costume pentru animalele lor de companie. Americanii au cheltuit 490 de milioane de dolari pe costume pentru animalele lor de companie în 2019 – mai mult decât dublu față de cât au cheltuit în 2010.

Festivitățile coloniale de Halloween cuprindeau, de asemenea, povestiri despre fantome și pozne de tot felul. Până la mijlocul secolului al XIX-lea, festivitățile anuale de toamnă erau obișnuite, dar Halloween-ul nu era încă sărbătorit peste tot în țară.

În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, America a fost inundată de noi imigranți. Acești noi imigranți, în special milioanele de irlandezi care fugeau de foametea cartofilor irlandezi, au ajutat la popularizarea sărbătorii de Halloween la nivel național.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: