Redactia.ro
Home » Știri » Când au loc următoarele alegeri prezidențiale în România

Când au loc următoarele alegeri prezidențiale în România

Nu mai este mult până la următoarele alegeri prezidențiale din România. Candidații la prezidențiale deja se pregătesc, iar românii vor vota următorul președinte al României. Când vor avea loc următoarele alegeri prezidențiale în România?

Alegerile prezidențiale din România, în același an cu cele parlamentare și locale

2024 este anul în care vor avea loc următoarele alegeri prezidențiale din România. Acestea vor fi primele alegeri ce vor avea loc în același an cu cele parlamentare și locale după 2008 și cu cele europarlamentare după 2014, fiind prima dată când toate cele 4 alegeri se desfășoară în același an.

Rămâne Klaus Iohannis președintele României?

La alegerile prezidențiale din 2019, Klaus Iohannis a fost reales Președintele României cu 66,09% în turul 2, obținând 37,82% în primul tur. Astfel, potrivit articolului 81 din Constituția României, actualul președinte nu mai este eligibil pentru realegere.
În 2019, eligibil pentru un al doilea mandat, președintele în funcție de atunci, liberalul Klaus Iohannis, a ieșit pe primul loc în primul tur, înaintea fostului premier social-democrat Viorica Dăncilă. Scrutinul, marcat printr-o prezență scăzută în țară, s-a desfășurat la mai puțin de o săptămână după înlocuirea Vioricăi Dăncilă cu liberalul Ludovic Orban pentru rolul de premier. Al doilea tur a fost câștigat de Iohannis, cu puțin peste 200.000 de voturi mai multe decât în 2014. Acesta a obținut 66% din sufragii, în timp ce candidatul social-democraților a obținut 34%, cel mai slab scor din istoria PSD la alegerile prezidențiale

Diana Șoșoacă candidează la prezidențiale?

Diana Şoşoacă a dezvăluit, duminică seară, la emisiunea lui Denise Rifai, dacă va candida sau nu pentru funcţia de preşedinte al României. Aceasta a făcut noi precizări privind o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024.
„Am intrat in AUR in ultima zi de depunere a candidaturilor, pentru ca m-a fortat domnul Florian Colceag. Nu mi-am dorit sa ajung nici senator, nu mi-am dorit si nu-mi doresc sa ajung presedintele României. L-as vedea presedintele României pe Florian Colceag”, a mărturisit Şoşoacă la Kanal D.
Diana Șoșoacă a devenit senator în anul 2020, iar de atunci este un personaj extrem de controversat al scenei politice româneşti. Aceasta s-a remarcat prin acțiuni considerate a fi cu totul deplasate, scandaloase, multe dintre acestea derulându-se chiar în Parlament.

Diana Șoșoacă, membră a Partidului S.O.S. România

„Am un anunţ de făcut în ceea ce mă priveşte. De astăzi, vă anunţ că sunt membră a Partidului S.O.S. România”, a transmis Şoşoacă.
Partidul S.O.S. România a fost înfiinţat în 21 noiembrie 2021, cererea fiind depusă la Tribunalul București de către Gabriel Gib (membru fondator), Adeluța Gib (membru fondator) și Maricel Viziteu (membru fondator).
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: