Redactia.ro
Home » Știri » Când este gata vaccinul anti-COVID. Anunțul făcut de autorități

Când este gata vaccinul anti-COVID. Anunțul făcut de autorități

Compania Pfizer a făcut un anunț așteptat de multă lume. Primul vaccin anti-covid dezvoltat de occidentali va fi gata până la sfârșitul anului 2020. Eficiența acestui vaccin este de peste 90% în prevenirea SARS-COV-2. 

 

Ce se întâmplă cu vaccinul

 

Pfizer și BioNtech, partenerul german, sunt primele companii farmaceutice care prezintă date de succes după testarea pe scară alrgă a unei astfel de injecții.

“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19. Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”,a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, potrivit Dailymail.co.uk.

Compania va cere autorizarea de urgență în Statele Unite ale Americii chiar luna aceasta. Printre țările care așteaptă dozele de vaccin se numără și Marea Britanie, care așteaptă peste 10 milioane de doze de vaccin.

Grupul farmaceutic va cere autorizarea oficială de punere pe piață, pentru a putea începe producția. Însă, înainte de a primi autorizația d epunere în vânzarea a vaccinului, Pfizer trebuie să mai colecteze informații despre siguranța sa, pe care estimează că le-ar strânge până la sfârșitul lunii. Însă, conform studiilor clinice, testul ar avea o eficiență dovedită împotriva COVID-19.

Cea de-a treia fază a testelor clinice, adică testarea siguranței la scară largă a fost făcută pe 43.538 de persoane. Pacienții au primit au primit fie două doze de imunizant sau două doze de placebo, iar 90% dintre participanți au fost  protejați de virus în 28 de zile de la injecție.

Cadrele medicale se întreabă acum cât timp va dura protecția pe care o oferă vaccinul în fața coronavirusului sau dacă va provoca unele efecte secundare, care nu puteau fi descoperite în perioada de testare.

Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA estimează că țara va deține circa 20-30 de milioane de doze până la finalul anului, adică mai puțin de 10 % din necesarul pentru vaccinarea întregii populații.

Mai mult, primii vaccinați sunt cei din categoriile de risc, cadrele medicale și persoanele în vârstă.

 

Compania farmaceutică, contract de aproape două miliarde de dolari cu SUA

 

Pfizer și BioNTech au un contract de 1,95 miliarde de dolari cu Statele Unite pentru livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin în 2021.

”Datele privind eficacitatea sunt cu adevărat impresionante”, a spus William Schaffner, expert în boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt.

Comisia Europeană a obţinut la începutul lunii septembrie, 200 de milioane de doze cu opţiunea de a achiziţiona încă 100 de milioane de doze dacă vaccinul se va dovedi sigur şi eficient.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: