Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când este Halloween-ul, în 2020? Originile sărbătorii înfricoşătoare

Când este Halloween-ul, în 2020? Originile sărbătorii înfricoşătoare

Halloween

Sărbătoarea de Halloween este una care este atribuită americanilor, dar este, în realitate, de origini europene. Această sărbătoare cunoscută pentru faptul că trebuie purtate costume înfricoșătoare a fost chiar acceptată de Biserica Catolică și de cea protestantă. Iată când are loc această sărbătoare în 2020!

Care este originea sărbătorii de Halloween

Originile sărbătorii de Halloween sunt europene, deși poate până acum ai avut impresia că este altfel și că Halloween-ul este, de fapt, al americanilor. Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, care s-a răspândit în toată lumea datorită imigranților irlandezi.

În fiecare an, sărbătoarea de Halloween are loc pe data de 31 octombrie, dar sunt și zone în care aceasta poate varia. Un caz este Suedia, unde Halloween-ul are loc în prima sâmbătă din luna noiembrie.

Sărbătoarea de Halloween a ajuns chiar să fie acceptată de Biserica Catolică, dar și de cea protestantă, motivul fiind acela că pe data de 1 noiembrie are loc sărbătoarea tuturor sfinților, iar numele de Halloween  vine de la expresia “All-hallow-evening”,  adică ziua tuturor sfinților.

Halloween-ul este sărbătorit în Irlanda, Statele Unite, Puerto Rico, Canada, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă.

Ce trebuie să facem de Halloween, pe 31 octombrie

În noaptea de 31 octombrie spre 1 octombrie, tradiția spune că toate spiritele traversează granița dintre lumea noastră și cea de dincolo. Vorbim aici despre spiritele rele, dar și despre cele bune, acesta fiind momentul în care ele fac trecerea către viața de apoi.

Se mai spune că cele care nu au plecat împăcate din această viață, decid să rămână ca spirite în lumea celor vii, până când simt că pot trece dincolo și au încheiat socotelile cu vechea lor viață.

De Halloween, trebuie să îmbrăcăm costume înfricoșătoare pentru a speria spiritele rele să plece înapoi de unde au venit. De asemenea, se decorează dovleci, în care trebuie pusă o lumină, pentru că se spune că spiritele sunt ghidate de această lumină pe drumul lor către eternitate.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: