Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când are loc, anul acesta, sărbătoarea Halloween 2020

Când are loc, anul acesta, sărbătoarea Halloween 2020

Halloween

Halloween-ul este o sărbătoare ce le este atribuită, în principal, americanilor, dar a fost, în realitate, apărută pe teritoriul european. Deși păgână, sărbătoarea a fost acceptată de Biserica catolică și cea protestantă invocând motivul că sărbătoarea tuturor morților este pe 1 noiembrie, iar Halloween pe 31 octombrie.

Ce este, de fapt, sărbătoarea de Halloween

Halloween-ul este o sărbătoare cu orgine celtică, care a ajuns să fie iubită în lumea întreagă și sărbătorită pe mai multe continente: în Europa, America și Australia.

Potrivit tradiției, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, spiritele bune și rele trec granița dinspre lumea noastră spre cea de dincolo.

Și în 2020, ca în fiecare an, de altfel, această sărbătoare va fi celebrată pe data de 31 octombrie, așa cum se face în mod obișnuit. La această dată se organizează petreceri mascate, un prilej foarte bun pentru comercianți de a vinde măști de deghizare, costume sau veșminte ale unor personaje celebre. În America, tradiția spune că oamenii trebuie să se costumeze și să „bântuie” casele oamenilor, care trebuie să le dea bomboane sau alte dulciuri pentru a pleca mai departe.

Tradiții și legende de Halloween

Cel mai important simbol al Halloween-ului este dovleacul. O tradiție în acest sens este, astfel, decorarea acestora în chip de om. Dovlecii trebuie sculptați așa încât să arate ca niște oameni, iar înăuntru trebuie pusă o lumânre pentru ca ochii înfricoșători ai dovleacului să iasă în evidență.

Puțini știu, însă, care este legenda din spatele dovleacului de Halloween. Acesta îl reprezintă pe Jack-o’-lantern, un fierar cu patima alcoolului și a avariției, care l-a întâlnit într-o zi pe diavol.

Acesta a făcut un târg cu diavolul și i-a spus că dacă se va transforma într-un ban pentru a-și mai cumpăra o sticlă de băutură, îi va da sufletul său. Însă Jack l-a păcălit și a așezat diavolul lângă o cruce, iar el nu a mai putut să se transforme înapoi. Aceeași situație s-a repetat de câteva ori, iar când Jack s-a stins, el nu a fost primit nici in rai, nici în iad, iar sufletul lui a rămas rătăcitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: