Redactia.ro
Home » Știri » Când începe postul Crăciunului în 2022 și când se termină

Când începe postul Crăciunului în 2022 și când se termină

rugaciune

Pe lângă sărbători și praznice împărătești, în calendarul creștin ortodox, postul Crăciunul este unul dintre cele mai importante. Când începe acesta în 2022 și cum să reușești să îl ții până la capăt.

Când începe postul Crăciunului anul acesta

În creștinism, Postul Nașterii Domnului este o perioadă de abstinență și penitență practicată de Biserica Ortodoxă Răsăriteană, Biserica Ortodoxă Orientală și Biserica Catolică în pregătirea Nașterii lui Iisus, pe 25 decembrie. Bisericile Ortodoxe Etiopiană și Eritreană încep acest sezon pe 24 noiembrie și îl încheie în ziua Crăciunului etiopian, care cade pe 7 ianuarie. Sezonul occidental corespunzător de pregătire pentru Crăciun, care a mai fost numit și Postul Nașterii și Postul Sfântului Martin, a luat numele de Advent.

Cât durează Postul Crăciunului

Postul oriental durează 40 de zile în loc de patru (în ritul roman) sau șase săptămâni (ritul ambrozian) și se concentrează tematic pe proclamarea și glorificarea Întrupării lui Dumnezeu, în timp ce Adventul occidental se concentrează pe cele două veniri (sau advente) ale lui Iisus Hristos: nașterea și a doua sa venire sau Parusie.

Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și durează până pe 24 decembrie

Postul Crcăiunul începe pe 15 noiembrie până la 24 decembrie, inclusiv. Aceste date se aplică Bisericilor Catolice Orientale și Bisericilor Ortodoxe Orientale care folosesc calendarul iulian revizuit, care în prezent coincide cu calendarul gregorian.

În schimb, pentru bisericile ortodoxe orientale care încă mai urmează calendarul iulian – Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană, Biserica Ortodoxă Macedoneană, Muntele Athos, Biserica Ortodoxă Portugheză și toți cei din calendarul vechi, precum și unele parohii ale Bisericii Ortodoxe Române, ale Bisericii Ortodoxe Poloneze și ale Bisericii Ortodoxe din America – Postul de iarnă nu începe până la 28 noiembrie (gregorian), care coincide cu 15 noiembrie în calendarul iulian. Biserica Străveche a Răsăritului postește de la răsărit până la apus de la 1 decembrie până la 25 decembrie în calendarul gregorian.

Ce semnifică postul Crăciunului

După cum îi spune și numele, Postul Nașterii Domnului îi pregătește pe oameni pentru a întâmpina Nașterea lui Iisus Hristos, un eveniment important din credința creștină. Este vorba despre un post nu atât de restrictiv ca Postul Paștelui, dar care are rolul de a-i curăța pe credincioși atât trupește, cât și sufletește.

Postul Crăciunului amintește de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, acesta așteptând să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: