Redactia.ro
Home » Știri » Când intră banii pe cardurile sociale în 2024. Câte tranșe vor fi până la finalul anului

Când intră banii pe cardurile sociale în 2024. Câte tranșe vor fi până la finalul anului

România face un pas important în direcția sprijinirii persoanelor și familiilor aflate în situații vulnerabile prin implementarea Venitului Minim de Incluziune (VMI), un program de asistență socială destinat să înlocuiască venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei. Cu intrarea în vigoare a acestui program la începutul anului 2024, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, a anunțat calendarul plăților pentru beneficiari, marcând un moment crucial în eforturile de combatere a sărăciei și de promovare a incluziunii sociale.

VMI vizează nu doar oferirea unui sprijin financiar persoanelor nevoiașe, dar și încurajarea accesului la educație și la piața muncii. Acest program este proiectat pentru a oferi o mână de ajutor celor care se confruntă cu dificultăți financiare, în același timp încurajând înscrierea copiilor la școală și participarea adulților la programe de formare profesională sau mediere pentru angajare.

Bani mai mulți pentru români

Prin acordarea automată a bursei sociale copiilor din familiile beneficiare de VMI înscriși la școală, programul pune un accent deosebit pe educație ca mijloc de ieșire din cercul vicios al sărăciei. Adulții, la rândul lor, sunt încurajați să se înscrie în programe de mediere ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sau în programe de tip ”A Doua Șansă”, care vizează creșterea nivelului de instruire și, implicit, șansele de angajare.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat că prima tranșă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie, menționând că procesul a necesitat o actualizare a bazei de date pentru a reflecta creșterea pragului de venit eligibil la 2.000 de lei.

Calendarul plăților pentru beneficiari

Pentru cei 209.856 de beneficiari înregistrați până acum, suma totală care va fi distribuită în această lună se ridică la 132.918.895 de lei. Plățile se vor efectua după următorul calendar:

  • Pe 20 februarie, conturile celor care au optat pentru încasarea VMI pe card vor fi alimentate.
  • În ultima decadă a lunii, între 22 februarie și ultima zi a lunii, se va asigura plata prin mandat poștal pentru restul beneficiarilor, în conformitate cu convenția încheiată cu Poșta Română.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: