Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Când pică Înălțarea anul acesta. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă

Când pică Înălțarea anul acesta. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă

Înălţarea Domnului se calculează la 40 de zile după Paște. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. Iată pe ce dată pică anul acesta Înălțarea Domnului, dar și care este adevărata semnificație a acestei sărbători.

În anul 2022, Înălţarea Domnului pică în luna iunie, joi, 26 mai, la 40 de zile după Învierea Domnului.

Semnificația Înălțării Domnului

Potrivit Faptele Apostolilor 1:1-1:11, Isus, după Înviere, S-a arătat apostolilor timp de 40 de zile, după care S-a înălțat la cer, de față cu ei.

„Domnul Iisus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălțat la cer și a șezut la dreapta lui Dumnezeu.” (Mc 16, 19) Trupul lui Hristos a fost glorificat din momentul Învierii sale, după cum o dovedesc însușirile noi și supranaturale de care Trupul său se bucură de acum înainte în permanență.

Dar în timpul celor patruzeci de zile în care va mânca în mod familiar cu ucenicii săi și îi va învăța despre Împărăție, slava lui rămâne învăluită sub trăsăturile unei umanități obișnuite. Ultima apariție a lui Isus se sfârșește prin intrarea ireversibilă a umanității sale în gloria dumnezeiască simbolizată de norul și cerul în care șade de acum înainte de-a dreapta lui Dumnezeu.

În mod cu totul excepțional și unic, El i se va arăta lui Paul „ca unuia născut înainte de vreme” (1 Cor 15, 8) într-o ultimă apariție care îl instituie pe acesta apostol.

La sărbătoarea Înălțării Domnului Iisus Hristos, creștinii merg la biserică și participă la Sfânta Liturghie, iar mai apoi se merg acasă și ciocnesc oup roșii cu cei dragi, rostind: ”Hristos s-a înălțat!” și ”Adevărat s-a înălțat!”.

Din ziua Înălțării și până la Rusalii, oamenii se salută cu „Hristos S-a Înălțat”, respectiv „Adevărat S-a Înălțat”.

La sate se obișnuiește ca de Înălțarea Domnului, sătenii să poarte la brâu, frunze de nuc și de leuștean, pentru că așa a avut și Isus Hristos când S-a înălțat la ceruri, relatează tradiții-superstitii.ro.

10 lucruri de evitat de Înălțarea Domnului

  • nu se spală
  • nu se calcă
  • nu se coase
  • nu se face curățenie
  • nu este bine să te cerți cu semenii tăi sau să porți ură
  • niciun obiect din casă nu se înstrăinează
  • nu se împrumută bani
  • nu se dă foc din casă ca să nu ai inimă rea în gospodărie
  • nici sarea nu se dă din casă pentru că vacile nu vor avea smântână
  • nu se seamănă culturi pentru că nu vor da rod.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: