Redactia.ro
Home » Homepage » Când scăpăm de valul 5 al pandemiei. Veste uriașă dată de secretarul de stat Adriana Pistol

Când scăpăm de valul 5 al pandemiei. Veste uriașă dată de secretarul de stat Adriana Pistol

Când scăpăm de valul 5 al pandemiei? Aceasta este întrebarea de pe buzele tuturor românilor. Iar răspunsul neașteptat vine de la secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol.

Secretarul de stat Adriana Pistol a dat vestea care îi va bucura pe toți românii. Oficialul din cadrul în Ministerului Sănătăţii este de părere că valul 5 al pandemiei ar putea fi mai scurt decât precedentele.

Când scăpăm de valul 5 al pandemiei. Veste uriașă dată de secretarul de stat Adriana Pistol

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol este de părere că valul 5 al pandemiei Covid ar putea fi mai scurt decât precedentele. În același timp, oficialul de la Sănătate atrage atenția că s-ar putea depăşi un milion de infectări în următoarea perioadă.

Adriana Pistol consideră că ”minim două luni” va dura valul cinci şi se fereşte să spună dacă în 2022 ieşim din pandemie, având în vedere posibilitatea virusului de a suferi noi mutații.

”Există această posibilitate. Cu cât merge exponenţial şi creşte foarte mult, cu atât cuprinde un număr mai mare din populaţie pe care vrem, nu vrem îi imunizează şi atunci sigur că se va duce mai mult în jos. De obicei, valurile epidemice care cresc atât de brusc şi coboară brusc şi nu durează foarte mult. (…) Minim două luni va dura”, a declarat Adriana Pistol.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, despre ieșirea din pandemie

Întrebată dacă 2022 va fi anul ieşirii din pandemie,  secretarul de stat Adriana Pistol a declarat că este periculos să speculăm, mai ales în contextul apariției Omicron.

”Cred că nu este bine să facem astfel de previziuni. Apariţia acestei noi tulpini OMICRON mă face să fiu circumspectă, încât prefer să mă abţin, pare că totuşi acest virus are capacităţi de dobândire a tot felul de mutaţii încât este periculos să speculăm”.

Până vineri seară, 7 Ianuarie 2022, în România au fost confirmate 295 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Etichete: