Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Când se dă dezlegare la iubit în Postul Paștelui. Cuplurile trebuie să știe asta

Când se dă dezlegare la iubit în Postul Paștelui. Cuplurile trebuie să știe asta

Postul Paștelui, o perioadă profundă de curățenie sufletească și trupească, este timpul în care credincioșii se dedică reflecției spirituale, rugăciunii și abținerii de la alimente de origine animală. Aceasta este o perioadă de 40 de zile care, în tradiția creștină, reprezintă o pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

Un aspect adesea dezbătut în cadrul comunităților creștine este legat de permisivitatea relațiilor intime între soți în timpul Postului Mare. În acest context, Biserica oferă îndrumări spirituale menite să ajute credincioșii să navigheze prin aceste ape adesea neliniștite.

Înțelegerea abținerii trupești în Postul Paștelui

Postul ne învață să ne stăpânim nu doar pofta de mâncare, dar și alte simțuri și pofte trupești. Prin urmare, înfrânarea de la relațiile intime este văzută ca o formă de purificare și de concentrare asupra vieții spirituale. Potrivit rânduielilor bisericești, se recomandă ca soții să se abțină de la relațiile intime în zilele în care se pregătesc să primească Sfânta Împărtășanie, în ajunul sărbătorilor împărătești, în Săptămâna Luminată și în zilele Crăciunului.

Abținerea de la relațiile intime în timpul postului nu este doar o practică de autocurățare spirituală, ci și o oportunitate de a întări legăturile emoționale și spirituale între soți. Această perioadă poate fi folosită pentru a aprofunda comunicarea în cuplu, pentru a împărtăși gânduri și sentimente, consolidând astfel unitatea familială. Totuși, este important de înțeles că înfrânarea trupească trebuie abordată cu discernământ și în acord cu propriile convingeri și starea de sănătate.

Când se dă dezlegare la iubit în Postul Paștelui

Tradiția creștină subliniază că încălcarea perioadelor de abținere trupească trebuie însoțită de pocăință. Se crede că nerespectarea acestor perioade poate avea consecințe neplăcute, atât din punct de vedere spiritual, cât și fizic. Starețul Ambrozie, de exemplu, atribuie unele dificultăți sau suferințe personale nerespectării acestei abțineri, indicând necesitatea unei relații respectuoase și dedicate față de partener și față de învățăturile spirituale.

„Toată viaţa, creştinul, de când se cunună şi până la moarte, n-are voie să se împreuneze cu soţia lui decât numai marţea şi joia, dacă nu-i Post şi dacă nu-i sărbătoare atunci. Şi doctorii de azi, după ştiinţă, arată că cei mai sănătoşi copii devin din aceasta că bărbatul să nu aibă contact cu soţia decât de două ori pe săptămână. Marţea şi joia sunt lăsate pentru împreunarea soţului cu soţia, de când începe ziua, de la miezul nopţii.”, spune Părintele Cleopa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: