Redactia.ro
Home » Știri » Când se dă drumul la căldură în Capitală. Termoenergetica a făcut anunțul oficial

Când se dă drumul la căldură în Capitală. Termoenergetica a făcut anunțul oficial

Cum, când și de ce este esențială aerisirea caloriferelor. Tot ce trebuie să știi

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că furnizarea căldurii în București va începe treptat începând cu 18 octombrie 2024. Decizia a fost luată în urma scăderii temperaturilor și conform legislației, care prevede că, pentru pornirea căldurii, trebuie să fie înregistrate trei nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius. Vor fi prioritizate unitățile de interes social, cum ar fi spitalele și școlile, urmând ca ulterior căldura să fie furnizată și pentru locuințele de bloc conectate la rețeaua centralizată.

Procedura de furnizare a căldurii

Conform normelor aplicabile, Termoenergetica furnizează căldură treptat, pornind de la unitățile sociale, cum ar fi spitalele și grădinițele, apoi continuând cu blocurile de locuințe și alte clădiri conectate la rețeaua de termoficare. În acest fel, compania asigură o distribuție eficientă și încearcă să minimizeze disconfortul cauzat de temperaturile scăzute.

Compania a anunțat că sistemul de termoficare a fost pregătit pentru sezonul rece, însă având în vedere vechimea rețelelor, pot apărea defecțiuni punctuale. De aceea, Termoenergetica a anunțat că echipele de intervenție sunt pregătite pentru remedierea rapidă a eventualelor probleme.

Temperaturile din București și criteriile pentru pornirea căldurii

Decizia de a începe furnizarea căldurii vine după ce, în ultimele nopți, temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius, îndeplinind astfel criteriul prevăzut de lege pentru pornirea sistemului de termoficare. În această perioadă, bucureștenii au semnalat disconfortul cauzat de temperaturile scăzute din apartamente, motiv pentru care autoritățile au decis să înceapă treptat furnizarea agentului termic.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, în cursul nopţii de 18 spre 19 octombrie (vineri spre sâmbătă) vor începe probele la cald pentru consumatorii urbani din Capitală. Probele se vor desfăşura progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea conductelor, precum şi lucrările desfăşurate în diverse zone ale oraşului.”, a spus, joi, compania, într-un comunicat de presă.

Pregătirea rețelei și măsurile de intervenție

Compania Termoenergetica a anunțat că sistemul a fost verificat și pregătit pentru sezonul rece. Cu toate acestea, având în vedere vechimea rețelelor de termoficare din București, pot apărea avarii izolate. Echipele de intervenție sunt pregătite să acționeze rapid pentru a asigura continuitatea furnizării căldurii și pentru a remedia eventualele probleme apărute.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: