Redactia.ro
Home » Știri » Când se dă pensia în aprilie 2024? Data la care seniorii primesc banii pe card sau de la poștaș

Când se dă pensia în aprilie 2024? Data la care seniorii primesc banii pe card sau de la poștaș

Când poți ieși la pensie anticipat și ce acte îți trebuie? Tot ce trebuie să știi în 2024

Pentru mulți pensionari din România, venirea lunii aprilie aduce o așteptare tensionată și uneori plină de incertitudini. Cu sărbătorile pascale în apropiere, aceștia așteaptă cu nerăbdare să primească pensiile pentru a face cumpărături și a pregăti sărbătorile. Cu toate acestea, îngrijorările legate de posibile întârzieri în livrarea pensiilor sunt reale, mai ales în contextul grevei de la Poșta Română.

Când vor ajunge banii la seniori

Cu Paștele Ortodox sărbătorit pe 5 mai în acest an, pensionarii se bazează pe banii primiți în luna aprilie pentru a-și putea acoperi cheltuielile specifice sărbătorii. Totuși, preocupările privind întârzierea pensiilor sunt adesea subiect de discuție, dată fiind situația grevei de la Poșta Română.

Conform anunțurilor oficiale, livrarea pensiilor pentru cei care aleg varianta de a le primi prin poștă începe începând de miercuri, 3 aprilie. Aceste sume sunt, de obicei, acordate între primele 1-15 zile ale fiecărei luni. Este important de reținut că, în cazul în care beneficiarii nu sunt găsiți la domiciliile lor, banii pot fi ridicați de la ghișeul sediului poștal în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pentru cei care au optat pentru primirea pensiilor pe card, aceștia ar trebui să fie conștienți că banii vor fi livrați pe data de 12 aprilie, vineri. Procedura implică deținerea unui cont bancar și depunerea unui dosar cu documentele necesare la Casa Județeană de Pensii, potrivit Fanatik.

Beneficii suplimentare pentru pensionarii cu venituri mici

Există și o veste bună pentru pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei. În luna aprilie, aceștia vor primi un bonus de 250 de lei, în cadrul programului „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027″.

Cardurile sociale vor fi încărcate în intervalul 15 aprilie – 25 aprilie 2024, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Acest sprijin financiar este acordat o dată la două luni, reprezentând cea de-a doua tranșă livrată în 2024 beneficiarilor.

În concluzie, deși există temeri și îngrijorări legate de posibile întârzieri în livrarea pensiilor, autoritățile fac eforturi pentru a asigura că aceste beneficii ajung la pensionari la timp, permițându-le să se pregătească corespunzător pentru sărbătorile care se apropie și să gestioneze cheltuielile cu încredere.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: