Redactia.ro
Home » Știri » Când se fac plăţile pentru şomajul tehnic. Anunț important pentru angajați

Când se fac plăţile pentru şomajul tehnic. Anunț important pentru angajați

șomajul tehnic

Plăţile pentru şomajul tehnic vor fi făcute, cel mai târziu, la începutul săptămânii viitoare, a declarat, joi, preşedintele Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Victor Picu.

Deocamdată doar 570.000 de salariaţi pentru care au fost depuse cereri pentru luna martie vor primi banii, a precizat președintele ANOFM. „Pentru 570.000 de salariaţi au fost depuse cereri pentru şomajul tehnic pentru luna martie. Ne aşteptăm ca în luna mai pentru aprilie să fie depuse cereri pentru aproximativ un milion de salariaţi. (…) În prezent, pentru 320.000 de salariaţi au ajuns banii înainte de Paşte şi săptămâna aceasta sau cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare vor fi toate plăţile făcute. A depins foarte mult şi când s-au depus cererile”, a precizat Victor Picu, la Digi 24.

El susţine că Ministerul Muncii lucrează în prezent la un set de măsuri care se vor lua după ce se încheie perioada de şomaj tehnic, respectiv după data de 15 mai.

Se pregăteşte un pachet de măsuri post-criză

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunțat pe Facebook că pachetul de măsuri economice post-criză pregătit de ministerul de resort va intra în dezbatere cu sindicatele şi cu patronatele începând de săptămâna viitoare.

„Lucrez la proiectele de acte normative pentru şedinţa de guvern de mâine (joi, n.r.) dar şi la propunerile Ministerului Muncii pentru pachetul de măsuri post-criză pe care, aşa cum am agreat cu sindicatele şi patronatele astăzi, le vom dezbate, în primă formă, începând de săptămâna viitoare.

Mâine (joi, n.r.) am consultări cu structurile asociative ale autorităţilor locale. Vreau să las timp să discutăm aceste noi măsuri care trebuie să fie implementate la momentul oportun. Sunt conştientă că acestea sunt de o importanţă capitală pentru piaţa forţei de muncă. Ştiu că în contextul primelor măsuri luate la începutul crizei le-am cerut partenerilor sociali un efort de a parcurge documente într-un ritm alert. Cât pot, voi încerca să evit acest lucru acum”, a menţionat Violeta Alexandru pe Facebook.

Peste un milion de contracte de muncă suspendate

Potrivit informaţiilor publicate miercuri de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), 1.025.188 de contracte de muncă erau suspendate de la declararea stării de urgenţă, astfel: 327.092 în Industria prelucrătoare, 188.634 în Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 111.874 în Hoteluri şi restaurante. În schimb, numărul contractelor de muncă încetate de la declararea stării de urgenţă (16 martie) a urcat miercuri la 245.462.

Din 30 martie, MMPS publică aproape zilnic datele contractelor de muncă încetate, iar fiecare bilanţ al contractelor de muncă încetate a înregistrat o creştere faţă de cel anterior. Dacă la 30 martie, datele transmise de Inspecţia Muncii şi publicate de Ministerul Muncii indicau un număr de 111.340 de contracte de muncă încetate de la declararea stării de urgenţă, datele transmise miercuri indicau 245.462 de contracte de muncă încetate de atunci.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: