Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Finanțelor, despre șomajul tehnic pentru bugetari:”Nu este ceva ce eu as sustine în acest moment”

Ministrul Finanțelor, despre șomajul tehnic pentru bugetari:”Nu este ceva ce eu as sustine în acest moment”

Ministrul Finantelor

Florin Cîțu a declarat luni seara că nu se gândește la niciun proiect privind șomajul tehnic pentru bugetari. Mai mult, acesta a precizat că nu susține în acest moment o asemenea măsură.

Șomajul tehnic pentru bugetari

Ministrul Finanțelor, a precizat luni seara, că în momentul de față nu există niciun proiect de acordare a șomajului tehnic pentru personalul plătit din banii publici.

Nu există așa ceva în discuție în Ministerul Finanțelor Publice și nu este ceva ce eu aș susține în acest moment. Astăzi este nevoie de fiecare om în administrația publică. (…) Eu știu discuțiile din spațiul public. Dar mereu am susținut o reformă a aparatului administrativ„, a spus ministrul.

De asemenea, acesta a transmis că este necesară reforma aparatului administrativ, dar nu în momentul unei crize provocate de coronavirus.

Nu cred că e momentul astăzi pentru așa ceva”, a mai spus Florin Cîțu.

În ședința de guvern de joi, prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că este gata o primă variantă produsă de Ministerul Muncii pentru reducerea activității în sectorul bugetar.

Intrarea în șomaj tehnic a angajaților de la stat

Bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale ar urma să se împartă și să lucreze în jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază.

Cu toate astea, proiectul nu a fost adoptat în ședința de Guvern, iar pe viitor urmând să mai fie discutat de membrii Cabinetului.

Totodată, premierul României se gândește la o reglementare care să prevadă intrarea alternativă în șomaj tehnic a angajaților de stat.

Acesta a declarat că instituțiile implicate în criza provocată de coronavirus, precum personalul medical, polițiștii, jandarmii, profesorii sau personalul din ministerul muncii, nu sunt vizate.

Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară, a declarat Orban.

Acesta a precizat că cele mai afectate zone sunt cele din Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: