Redactia.ro
Home » Știri » Prim-ministru a anunțat că profesorii nu vor fi vizați de șomajul tehnic la bugetari

Prim-ministru a anunțat că profesorii nu vor fi vizați de șomajul tehnic la bugetari

Somaj tehnic profesori

Prim-ministrul Ludovic Orban a precizat joi, că profesorii nu vor avea de suferit în urma șomajului la bugetari. Guvernul vrea să aplice pentru sectorul bugetar, o perioadă de lucru de 15 zile urmată de alte 15 zile de șomaj tehnic.

Profesorii nu vor fi afectați de șomajul tehnic la bugetari

După ce Sindicatele din Educație au reacționat dur la propunerea prim-ministrului de a aplica pentru sectorul bugetar, o perioadă de lucru de 15 zile urmată de alte 15 zile de șomaj tehnic, Ludovic Orban a precizat că profesorii nu vor fi afectați de această decizie.

În ceea ce privește profesorii, mai ales că este nevoie de o creștere a activității profesorilor pe final de an (școlar) și pentru pregătirea tuturor examenelor” acest mecanism „nu se va aplica nici către cadrele didactice, a spus premierul.

Referitor la înghețarea anului școlar, premierul a precizat că acesta nu se va încheia sub nicio formă, iar elevii își vor termina anul școlar în curs.

Nu există niciun pericol legat de încheierea anului școlar, de susținerea examenelor”.

De asemenea, în ceea ce privește mecanismul șomajului tehnic pentru bugetari, Ludovic Orban a menționat că este „nevoie de solidaritatea românilor în fața crizei”.

Reacția Sindicatelor din Educație

Sindicatele din Educație au reacționat după ce prim-ministrul României a anunțat bugetarii vor intra în șomaj tehnic.

Simona Hăncescu, președintele FSLI a precizat că sindicatele caută soluții pentru ca anul școlar să se încheie ca și până acum, fără a se pune problema înghețării anului școlar.

Guvernul va trebui să își asume riscul ca anul școlar să fie înghețat dacă trimite profesorii în șomaj tehnic 15 zile pe lună”, a declarat aceasta.

Conform acesteia, șomajul tehnic în învățământ duce la posibilitatea înghețării anului școlar, iar acest lucru ar fi dezastruos pentru elevi.

„Cum să fie toate cadrele didactice conectate dacă se intră în șomaj tehnic”, a spus Simion Hăncescu, președintele FSLI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: