Redactia.ro
Home » Știri » Criza COVID-19. Când încep primele plăţi pentru şomajul tehnic

Criza COVID-19. Când încep primele plăţi pentru şomajul tehnic

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de șomaj în 2023? Actele necesare pentru depunerea dosarului

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, miercuri, pe pagina de Facebook, că încep primele plăţi pentru şomajul tehnic.

Numărul contractelor individuale de muncă înregistrate, miercuri, 8 aprilie, la Inspecţia Muncii ca fiind suspendate a ajuns la 1.013.522, în timp ce acela al contractelor individuale de muncă încetate a ajuns la 200.927.

„Începem primele plăți pentru „șomajul tehnic”. Între ziua în care am scris prima frază în Ordonanța de urgență pentru această măsură de sprijin până la prima plată pentru un om activ din România, un om care trece, acum, printr-o perioadă grea având nevoie de suport, au fost zile în care mi-am forțat limitele. Alături de echipa mea care și-a pus viața personală în așteptare. Nici scrisul reglementării, pentru o situație cu totul nouă, nu este ușor dar nu se compară cu pregătirea punerii ei în aplicare.

Pentru mine prima plată înseamnă o familie puțin mai liniștită. Pentru acest lucru, merită. Acesta este, vă spun cu toată sinceritatea, sensul pe care eu îl dau funcției publice pe care o ocup. Lucrăm, în paralel, la noi măsuri. Pentru România care muncește să readucă lucrurile la normalitate. Dacă voi puteți, pot și eu; merg cu voi mai departe. Cu toată forța”, a scris Violeta Alexandru pe pagina de Facebook.

Peste 1 milion de români sunt trimiși în șomaj

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea. Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Cele mai recente date publicate de Ministerul Muncii arată că peste 1 milion de români sunt trimiși în șomaj la data de 8 aprilie. Dintre aceștia, 1.013.522 au contractale de muncă suspendate, iar 200.927 sunt contracte  individuale de muncă încetate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: