Redactia.ro
Home » Știri » Când se încălzește în România, după vremea extrem de geroasă din ultima perioadă

Când se încălzește în România, după vremea extrem de geroasă din ultima perioadă

Când se încălzește în România, după vremea extrem de geroasă din ultima perioadă

Iată când se încălzește în România, după vremea extrem de geroasă din ultima perioadă

Când scăpăm de vremea rece și când se încălzește în România

De săptămâna viitoare, temperaturile vor fi ușor în creștere în România. Spre a doua parte a săptămânii viitoare, în partea de sud-vest-sud a țării, termometrele vor indica valori chiar de 10-11 grade Celsius.

Cel mai probabil, de săptămâna viitoare, mai exact după data de 13 februarie 2023 o să se încălzească. Mai multe decât atât, Elena Mateescu, directorul ANM, a transmis că următoarele două săptămâni vor fi mai calde decât e normal în această perioadă a anului.

De marți încălzirea se va resimți timid la început, așa valori de 0 până la 9 grade pentru ca în a 2-a parte a săptămânii să vorbim într-adevăr, de temperaturi care pot depăși 10-11 grade Celsius.

Actualizarea estimărilor indică o probabilitate foarte ridicată ca în săptămâna 13-20 să înregistrăm în toată țara abateri termice pozitive și cu un deficit, în medie, de precipitații.

Iar acest semnal, pentru valori în medie peste ceea ce ar fi normal, rămâne de interes și pentru următoarea săptămână 20-27 februarie practic, a doua jumătate a ultimei luni din această iarnă este posibil să fie, din punct de vedere termic, una mai caldă decât în mod obișnuit”.

Sursa: Elena Mateescu, director ANM, Antena 3 CNN

Cum va fi vremea în România în weekendul 12-13 februarie 2023

„Urmează 2 nopți geroase la noapte și mâine dimineață vorbim de temperaturi care la scara întregii țări se vor situa între -16 până la -5 grade Celsius cu cele mai coborâte valori în continuare în zonele depresionare, până la -25 de grade Celsius.

Cu siguranță și noaptea de duminică spre luni va fi una geroasă, pentru că mai ales în zonele centrale și nordice, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme geroasă cu minime sub -15 grade Celsius”, a mai declarat directorul ANM, potrivit sursei menționate mai sus.

Totodată, vântul o să bată cu putere în special la munte, cu rafale ce vor depăși viteze de 60-70 de kilometri pe oră.

„Vor fi perioade cu viscol și transport de zăpadă, pentru că în zona montană consemnăm strat consistent, mai ales în meridionali, strat ce depășește chiar 200 de centimetri și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 de kilometri pe oră care cu siguranță vor amplifica senzația de rece”, a mai precizat Elena Mateescu, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: