Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când se plantează și cum se cultivă căpșunile într-o grădină din România

Când se plantează și cum se cultivă căpșunile într-o grădină din România

Când se plantează și cum se cultivă căpșunile

Căpșunile sunt delicioase, dar de cele mai multe ori le cumpărăm de la magazin, când, de fapt, ele sunt foarte ușor de recoltat în propria grădină.

Cum se plantează căpșunile. Reguli pe care trebuie să le știm

Mai întâi, trebuie să știm că plantele de căpșuni sunt foarte versatile. Este nu sunt pretențioase la căldură și rezistă foarte bine chiar și la temperaturi mai mici.

Un lucru de care trebuie să ții cont este că aceste plante au nevoie de foarte mult soare, așa că trebuie să le plantezi undeva unde să aibă soare cel puțin 6 sau 7 ore pe zi.

Căpșunile au nevoie să fie plantate într-un sol umed, afânat, ce absoarbe ușor apa. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că depinde și pH-ul solului în care pui căpșunul. Acesta trebuie să fie undeva între 5 și 7.

Pentru a planta căpșuni, ai nevoie de plante deja înrădăcinate, căci aceasta este cea mai eficientă soluție. Foarte rar se plantează căpșuni din semințe. Ele se plantează primăvara și toamna.

Căpșunile sunt excelente pentru sănătate

Căpșunile sunt foarte bune pentru sănătatea noastră, ele fiind sursă de antiodixanți și pot chiar să diminueze șansele de apariție ale unor boli precum cancerul.

„Căpşunile sunt indicate în: inflamația cronică, stresul oxidativ, lipsa antioxidanților din organism  – toate aceste sunt de cele mai multe ori factorii principali  care stau la baza dezvoltării unui cancer. Căpșunile au o serie întreagă de proprități grație cărora consumul de căpșuni poate să diminueze riscul apariției următoarelor tipuri de cancer: de sân, de colon, cervical și esofagian. Printre fitonutrienții conținuți de căpșuni s-a demonstrat că acidul elagic luptă cel  mai eficient împotiva cancerului prin diminuarea activității enzimelor răspunzătoare de producerea inflamației. Cu alte cuvinte,  proprietatea antiinflamatoare a căpșunilor duce la o reducere a riscului apariției cancerului, pentru că la baza apariției  cancerului, de regulă, stă procesul  inflamator”, spune Livia Nena, biolog cu specializare în nutriție.

De asemenea, consumul acestor fructe este recomandat și pentru cei care suferă de alte boli.

„Consumul de căpșuni este recomandat şi în caz de: reumatism, afecțiuni renale, gută, astenie, anemie, parazitoze intestinale, hipertensiune arterială, hemoroizi, hemoragii uterine, nefrite, seboree, ulcer gastric,  tulburări hepatobiliare. Căpșunile sunt foarte bune în tratarea eczemelor,  combaterea insomniilor, obezitate, acnee”, a mai spus specialistul pentru Rador.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: