Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cele mai sănătoase fructe din lume. Ar fi bine să mănânci câteva măcar săptămânal

Cele mai sănătoase fructe din lume. Ar fi bine să mănânci câteva măcar săptămânal

cele mai sanatoase fructe din lume

Chiar dacă uneori ne ferim de ele din cauza conținutului de zahăr, fructele conțin minerale, vitamine, fibre și antiodixanți, acesta fiind un motiv sufiecient să le consumăm mai des. Dar care sunt cele mai sănătoase dintre toate? Am pregătit un top care să te lămurească!

Iată care sunt cele mai sănătoase fructe din lume:

Zmeura

Zmeura este cel mai sănătos fruct din lume. Are antioxidanți, este o sursă excelentă de vitamina C, mangan și fibre dietetice. Totdată, zmeura este bogată în vitamina K, biotină, magneziu și potasiu.

Afinele

Acestea au cel mai mare conținut de antioxidanți dintre toate fructele, acest lucru fiind important pentru că studiile au arătat că antioxidanții reduc riscul apariției afecțiunilor cronice. De asemenea, antioxidanții au efecte pozitive asupra sistemului imunitar și asupra creierului. Afinele sunt o sursă bună pentru vitaminele C și K.

Căpșunile

Au un conținut ridicat de minerale și vitamine. Căpșunile sunt bogate în potasiu, mangan, vitamina C și antioxidanți. Este demn de menționat că aceste fructe au un indice glicemic foarte scăzut, astfel că cei preocupați de siluetă se pot bucura din plin de ele, pentru că nu se vor vedea pe cântăr, indiferent de cantitatea consumată!

Merele

Acestea sunt sățioase, având un conținut mare de fibre și de vitamine (A, C, K). Pe cât de bune, pe atât de sănătoase sunt merele, pentru că, potrivit unor studii, acestea au antioxidanți care sunt benefici pentru sistemul cardiovascular. Totodată, aceștia pot reduce semnificativ riscul apariției altor boli. Datorită pectinei pe care o conțin, merele sunt foarte bune pentru digestie și pentru metabolism.

Mango

Acest fruct conține fibre solubile extrem de benefice pentru sănătate. Mango mai conține și vitamina C, dar și antioxidanți. Astfel, fructul are atât proprietăți antiinflamatorii, cât și antioxidante și contribuie la sănătatea generală a organismului. În plus, anumite studii au arătat că anumiți compuși pe care acest fruct îi are sunt benefici împotriva diabetului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: