Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid terasele și restaurantele în România. Anunțul oficial al premierului Ludovic Orban

Când se redeschid terasele și restaurantele în România. Anunțul oficial al premierului Ludovic Orban

Redeschiderea teraselor și restaurantelor în România

Sectorul HoReCa este unul dintre cele mai afectate de criza provocata de COVID-19, dacă nu chiar cel mai afectat. Restaurantele și terasele se vor redeschide în curând, când va avea loc relaxarea majoră din țara noastră.Totuși, aceste decizii de relaxare țin cont de cifrele pe care Comitetul de Supraveghere a Situațiilor de Urgență le raportează.

De la ce dată se vor deschide oficial terasele și restaurantele în România

Astfel, în urma întâlnirii pe care premierul Ludovic Orban a avut-o cu reprezentanții restaurantelor și hotelurilor din România, reuniți sub numele de Asociația HORA, s-a stabilit că data de la care vom putea ieși la terasă va fi 1 iunie.

Pentru a merge să mâncăm la restaurant va trebui să așteptăm un pic mai mult, deorece acestea vor fi redeschise abia de la data de 1 iulie.

Totuși, va avea loc redeschiderea parțială a interiorului restaurantelor începând cu 15 iunie.

Restaurantele, terasele vor fi redeschise de la 1 iunie, urmând ca hotelurile toate să fie redeschise pe 15 iunie. Luăm toate măsurile necesare în așa fel încât pe 15 iunie să fie startul pentru litoral 2020. Noi am cerut mai devreme, am făcut o reevaluare și am hotărât pe 15 iunie.

Avem promisiune de la Ludovic Orban privind șomajul tehnic, ne reduce chiriile la plajă, primă de reangajare. Avem o redeschidere din partea premierului. A spus că e important să repornim economia”, a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism, la Antena 3.

Statul va achita 42.5% din salariile din industria HoReCa pentru trei luni

Toate aceste date oferite de prim-ministru depind, totuși, de felul în care va evolua pandemia în țara noastră, existând și posibilitatea de a reveni la restricțiile anterioare declarării stării de alertă, așa cum a spus ministrul Nelu Tătaru.

Guvernul susține, prin măsuri active, reluarea activității sectorului Horeca, atunci când situația epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni”, a explicat prim-ministrul.

Mai mult decât atât, industria ospitalității a primit încă o veste bună de la Guvern. Statul va achita 42.5% din salariile pe care o firmă de profil trebuie să le suporte, dar asta doar în primele trei luni de la deschiderea oficială de la izbucnirea pandemiei în țara noastră.

La fel, s-a decis ca taxele și impozitele pe care firmele din industria HoReCa trebuie să le plătească în acest an, să fie amânate până în 2021, când vor fi achitate în 1 rate egale.

În ceea ce privește IMM-urile, statul va acorda granturi în valoare de 300 de milioane de euro destinați capitalului de lucru și alte 700 de milioane de euro pentru investiții. În total, va fi pus la dispoziția celor din acest sector un miliard de euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: