Redactia.ro
Home » Știri » Când va începe sezonul turistic pe litoral. Ce promisiune a făcut premierul Ludovic Orban

Când va începe sezonul turistic pe litoral. Ce promisiune a făcut premierul Ludovic Orban

sezonul turistic

Sezonul turistic pe litoral va începe anul acesta pe 15 iunie, în ciuda existenței coronavirusului. Aceasta este promisiunea făcută de premierul Ludovic Orban, reprezentanților hotelurilor de la malul mării.

„Restaurantele, terasele vor fi deschise chiar de la 1 iunie, în aer liber, urmând hotelurile, toate vor fi deschise pe 15 iunie. Luăm toate măsurile necesare, pregătim totul în aşa fel încât pe 15 iunie să fie startul pentru litoral 2020. Noi am cerut mai devreme, după care am făcut o evaluare şi am căzut de acord că nu mai târziu 15 iunie”, a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, conform News.ro.

Ce măsuri pregătesc hotelierii de pe litoral pentru sezonul turistic 2020

Hotelurile de la mare aşteaptă deschiderea sezonului şi pregătesc o serie de modificări în activitatea lor pentru a respecta măsurile sanitare impuse de pandemie, inclusiv organizarea orelor de masă pe serii, folosirea tacâmurilor de unică folosinţă în unele cazuri, separarea şezlongurilor şi igienizarea lor după fiecare folosire, cazarea preponderent online şi echiparea angajaţilor cu mănuşi şi măşti, potrivit Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa (OPMCTA).

Măsurile luate de hotelierii de pe litoral, pentru prevenirea noului coronavirus:

  • camerele vor fi igienizate la schimbul de turişti
  • cameristele vor purta măşti şi mănuşi
  • cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepţie
  • la recepție se vor trasa linii de demarcare

Orban, dispus să deschidă terasele la 1 iunie

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții industriei HORECA (hoteluri-restaurante-cafenele) cărora le-ar fi promis că restaurantele se vor redeschide de pe 15 iunie, astfel încât sezonul turistic estival să poată începe de la această dată. Ca o etapă intermediară, terasele vor putea fi deschise de pe 1 iunie.

Șeful Guvernului a precizat că intenția autorităților este să permită deschiderea sezonul estival, în anumite condiții „foarte bine reglementate”. Premierul a mai spus că, în prezent, hotelurile se pot deschide, dar masa poate fi servită doar în regim de room service.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: