Redactia.ro
Home » Știri » Când se va intra din nou în carantină totală? Nelu Tătaru a făcut precizări

Când se va intra din nou în carantină totală? Nelu Tătaru a făcut precizări

GALERIE FOTO (2)

În urma creșterii cazurilor de coronavirus, ministrul Sănătății a făcut un anunț cu privire la condțiile în urma cărora se va stabili carantinarea Bucureștiului. Joi, ministrul Sănătății, a explicat condițiile în urma cărora se va dispune carantinarea Bucureștiului, în urma epidemiei de coronavirus.

 

Capitala, la un pas de carantină

 

Premierul Ludovic Orban a menționat că rata incidenței cumulate de transmitere a COVID-19 în Capitală este de 1,5/ 1000 de locuitori. Autoritățile se raportează la Evidența Populației, care indică 2,2 milioane de locuitori doar la nivelul Bucureștiului. Capitala înregistrează unul dintre cele mai mari procente de creștere a coronavirusului. ”Pentru ca un oraș să intre în carantină, trebuie să depășească indicele 3”, a declarat ministrul Sănătății la Digi24.

Situația devine îngrijorătoare în Capitală.„La terapie intensivă avem peste 550 de cazuri în acest moment, dar doar 176 de pacienți intubați, care necesită o respirație invazivă, ventilată. Ceilalți sunt cu diverse grade de insuficiență respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a menționat la Digi 24, că România ar putea beneficia de 1.290.000 de doze  din noul vaccin anti-COVID în luna decembrie. Tot atunci este așteptată și prima tranșă  de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. „Sunt șapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca și Sanofi. Ei sunt cei mai avansați”, a adăugat ministrul. Mai mult, acesta precizează că la nivelul Comunității Europene sunt deja făcute contracte cu două dintre cele șapte firme. România beneficiază de 4% din totalul de doze alocat UE și vor fi distribuite persoanelor care fac parte din categoriile de risc, persoanelor cele mai expuse și anume personalul medical. Ministrul mai vorbește și despre vaccinul antigripal. Ministerul a finalizat distribuirea unui total de 70.000 de doze de vaccin anti-gripal pentru acest sezon. De asemenea, recomandă vaccinul antigripal tuturor persoanelor care nu sunt în situație de risc. Este finalizată și distribuirea unei noi tranșe de vaccin antigripal pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani la care este recomandată vaccinarea.

Creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19

 

 

La nivelul întregii țări au fost înregistrate zilnic peste 2.000 de noi cazuri de coronavirus, potrivit ultimelor  raportări. Până astăzi, 4.862 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus au decedat.

Ministerul Sănătții spune că depinde de români dacă va fi impusă carantinarea Bucureștiului, în funcție de măsurile pe care aceștia sunt dispuși să le respecte. Mai mult, numărul cazurilor de la ATI a crescut semnificativ în ultimele zile, potrivit DIGI24.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini