Redactia.ro
Home » Știri » Când se va termina vacanța de Paște pentru elevi. În ce zi vor începe cursurile, de fapt

Când se va termina vacanța de Paște pentru elevi. În ce zi vor începe cursurile, de fapt

Elevii din România se pregătesc de o binemeritată pauză, urmând să intre în vacanța de Paște începând cu vineri, 27 aprilie 2024, după finalizarea cursurilor.

Vacanța de Paște este un moment esențial în calendarul școlar, permițând elevilor să se reconecteze cu familiile și să participe la tradițiile specifice acestei perioade. Dincolo de aspectul religios, această vacanță oferă o oportunitate de refacere după mai multe luni de studiu intensiv, pregătindu-i pe elevi pentru sprintul final al anului școlar.

Când se va termina vacanța de Paște

Această vacanță, care cuprinde Săptămâna Patimilor, se va întinde până miercuri, 8 mai, când elevii sunt așteptați să se întoarcă în sălile de clasă.  Ministerul Educației a confirmat această structură a calendarului, oferind elevilor și profesorilor o pauză de 10 zile pentru a se bucura de sărbătorile pascale.

Anul școlar 2023-2024 este structurat în cinci module, o modificare implementată începând cu anul școlar 2022-2023 sub conducerea fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu. Această structură modulară continuă să fie aplicată sub supervizarea actualului ministru, Ligia Deca. Aceasta asigură o mai bună distribuție a materiei școlare și permite inserarea unor perioade de vacanță care contribuie la o mai bună gestionare a oboselii acumulate de elevi și profesori.

După vacanța de Paște, elevii se vor întoarce la școală pentru a începe Modulul 5, ultimul segment al anului școlar, care se va încheia pe 22 iunie 2024. Acest modul final este crucial, deoarece precede vacanța de vară și, pentru elevii din anii terminali, examenele naționale.

Vacanțe programate în anul școlar 2024-2025

Intervale de vacanță:

— de sâmbătă, 26 octombrie 2024, până duminică, 3 noiembrie 2024;

— de sâmbătă, 21 decembrie 2024, până marți, 7 ianuarie 2025;

— săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 10 februarie— 2 martie 2025;

— de vineri, 18 aprilie 2025, până duminică, 27 aprilie 2025;

— de sâmbătă, 21 iunie 2025, până duminică, 7 septembrie 2025.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: