Redactia.ro
Home » Homepage » Când și unde vor fi emise primele cărți de identitate electronice. Declarațiile Ministrului Lucian Bode

Când și unde vor fi emise primele cărți de identitate electronice. Declarațiile Ministrului Lucian Bode

Noile cărți de identitate electronice au creat multă vâlvă printre români. Ministrul Lucian Bode a făcut anunțul! Acesta a făcut precizări și iată când și unde se vor emite primele cărți de identitate de acest gen.

Când și unde vor fi emise primele cărți de identitate electronice

Buletinele clasice vor fi date uitării cât de curând. Primele cărți de identitate electronice vor fi emise în septembrie. Primii cetățeni care se vor bucura de ele vor fi cei clujeni, conform declarațiilor lui Lucian Bode. Ministrul a ținut să precizeze că de pe data de 2 august, în cadrul proiectului pilot lansat la Cluj-Napoca, până pe data de 18 august, au fost preluate 100 de cereri de eliberare a cărții electronice de identitate.

Intervalul de soluționare a unei cereri este de aproximativ 15 minute. Până la acest moment, au fost realizate teste tehnice între structurile implicate în acest proiect. Ministrul Lucian Bode nu s-a sfiit să facă precizări și pe tema grupei sanguină de pe cartea de identitate.

Toate părţile interesate au agreat ca pe cartea electronică de identitate simplă să avem steagul, iar pe cartea electronică de identitate ca document de călătorie să avem steagul UE, în centru România şi stema României. Din acest punct de vedere, eu cred că a fost o temă falsă că nu avem steagul, că n-am avut discuţii.

Am avut aceste discuții din noiembrie 2020 până în martie 2021 și de comun acord am agreat că în traducerea regulamentului european «gender» înseamnă «gen», dar, ca să nu avem absolut nici o discuție pe această temă, am scris în HG că în România prin «gen» se înțelege «masculin» și «feminin» .„, a precizat Ministrul Lucian Bode.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: